Menu

Roda JC - VVV-Venlo 0-1

zaterdag 16 december 2017

Een Limburgse broedermoord stond er op de rol in het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade. VVV-Venlo op bezoek bij Roda JC, waar winst nog nooit werd behaald. Onder het motto 'eens is de eerste keer' moest het dan toch maar gaan gebeuren. Waarbij de gasten in hun inmiddels gebruikelijke opstelling konden aantreden. 

Voor beide ploegen was het belang groot om een resultaat te behalen. De openingsfase probeerde de thuisclub VVV het mes op de keel te zetten. Er werd vroeg druk gezet, maar serieuze kansen kreeg de thuisclub niet. Pas na ruim een kwartier kreeg Roda een serieuze kans toen een voorzet door Rutten van richting werd veranderd en bijna in het eigen doel verdween. Unnerstall, en met hem heel VVV, kwam met de schrik vrij.

In de 25e minuut kreeg VVV-Venlo zijn eerste grote kans. Een voorzet van Hunte kon worden ingekopt door Van Crooij. De bal ging over, mede doordat Van Crooij in de rug werd geduwd toen hij de bal kopte. Arbiter Higler was een van de weinigen die er geen overtreding in zag. Vier minuten later draaide Leemans een bal keurig op het hoofd van de mee opgekomen Promes, maar die kopte voorlangs. Na 35 minuten mocht Leemans vanaf dik dertig meter uithalen. Doelman Jurjus had de handen vol aan de uithaal van de Veldhovenaar in Venlose dienst. Omdat vooral de Venlonaren het vizier niet op scherp hadden staan, was de stand bij rust nog 0-0. 

De eerste kans na rust was voor de gasten. Hunte legde de bal op het hoofd van Seuntjens, maar de bal werd gepakt door doelman Jurjus. En ook mogelijkheid twee was voor VVV. Hunte werd vrij voor de keeper gezet, maar miste. Weer even later was het Leemans die uit mocht halen na een steekbal, maar Jurjus pakte de bal. Roda kon er bitter weinig tegenover stellen, maar het scorebord was pijnlijk duidelijk: nog steeds 0-0 en dat was te weinig uit Venloos oogpunt. Sterker, uit het niks kwam de thuisclub bijna op 1-0. Gustafson zette Rosheuvel vrij, die in het zijnet knalde. VVV kwam met de schrik vrij.  Vervolgens ontspon zich een vrij zouteloos spelletje waarin kansen schaars waren aan beide zijden. Uitgerekend in die fase kreeg VVV een reusachtige kans. Een gesmoord schot viel voor de voeten van de volledig vrijstaande Roel Janssen, die schrok van de enorme kans. Hij raakte de bal daardoor maar half en doelman Jurjus kon het leder simpel oprapen. Weg kans...

Met nog een kwartiertje op de klok mocht ook Tissoudali het eens proberen. Vanaf de rand van het strafschopgebied haalde hij uit, maar het schot was te simpel om Jurjus te verontrusten. Een minuut later was het alsnog raak. Een schot van Leemans viel tussen een aantal benen door in het netje. Eindelijk raak. Eindelijk 0-1.  In de 83e minuut ging Van Bruggen na een messcherpe counter alleen op de goal af. Auassar haalde de Venlonaar onderuit en dat leverde de Roda-speler de rode kaart op.  De toegekende vrije schop van Leemans werd door Jurjus uit de hoek gehaald. Het bleef 0-1. 

Roda JC - VVV-Venlo 0-1. 
Doelpunt: 76. Leemans 0-1.
Scheidsrechter: Dennis Higler.
Gele kaart: Hunte (VVV-Venlo). Rode kaart: 83. Auassar (Roda JC).
Toeschouwers: 13.198. 

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten, Röseler, Promes en Janssen; Seuntjens, Van Bruggen en Leemans; Van Crooij ( 83. Opoku ), Thy en Hunte ( 60. Tissoudali ).

 

mf2