Menu

Roger Bongaerts -> Technisch hart

maandag 28 juni 2021

Technisch hart VVV-Venlo gecompleteerd met Manager Ontwikkeling en Prestatie

Het ‘technisch hart’ van VVV-Venlo klopt met ingang van 1 juli op volle sterkte. De huidige technische kern van de Venlose voetbalclub, bestaande uit Technisch Manager Stan Valckx, Hoofdtrainer Jos Luhukay én Algemeen Directeur Marco Bogers, wordt dan namelijk versterkt met Roger Bongaerts. Hij gaat de rol van Manager Ontwikkeling en Prestatie vervullen.

Bongaerts is uiteraard geen onbekende binnen de Koelclub. Hij is sinds 1 juli 2004 in dienst als jeugdtrainer en vanaf 2011 als Hoofd Jeugdopleiding van de geelzwarten. Nu krijgt Bongaerts deze nieuwe rol toebedeeld als aanvulling op zijn huidige takenpakket. Zijn hoofdtaak is het begeleiden en bewaken van het integraal technisch beleid om de sportieve ambitie van VVV-Venlo te realiseren.

Algemeen Directeur Marco Bogers over de nieuwe rol van Bongaerts: “De ‘tactische omzetting’ is een positieve ontwikkeling voor de club en een direct gevolg van het opstellen van het technisch beleidsplan 2021-2025, waarin nieuwe sportieve doelen zijn gesteld. Na een zorgvuldige evaluatie van afgelopen seizoen is onder andere gebleken dat we iemand nodig hadden die ontwikkeling en prestaties binnen de hele technische lijn van de club onder zijn hoede heeft. Roger bleek hier bij uitstek de geschikte persoon voor te zijn.

De taken en verantwoordelijkheden van Roger zijn het ontwikkelen, implementeren, uitvoeren en bewaken van het voetbaltechnische beleid van VVV-Venlo. Daarnaast valt het onder zijn verantwoordelijkheid om de samenhang en afstemming van de verschillende afdelingen binnen het voetbaltechnisch beleid (opleiding, eerste elftal, scouting, medisch en performance) op een effectieve en efficiënte wijze begeleiden. En als laatste heeft hij de taak om ontwikkeling/innovatie en prestaties van de jeugdopleiding, het eerste elftal, trainers, coaches en overige staf te faciliteren.”

Bongaerts zelf vult aan: “Doorontwikkeling van spelers én (jeugd)stafleden is uiterst belangrijk bij het verbeteren van een topsportklimaat. We hebben geconcludeerd dat we bij het eerste elftal onze prestaties veel meer moeten benchmarken. Waar willen we naartoe? Hoe kunnen we ‘overpresteren’, oftewel beter presteren dan verwacht? En wat is daar voor nodig? Doelen stellen met het ‘technisch hart’, die in kaart brengen, begeleiden en bewaken is mijn rol binnen deze nieuwe functie. Een nieuwe uitdaging.

mf2