Menu

Roger Bongaerts over de Jeugdopleiding

zaterdag 4 april 2020

Bongaerts: “Dit geeft kracht en kwaliteit VVV-jeugdopleiding weer”

Deze week zette drie jeugdspelers van VVV-Venlo hun handtekening onder hun eerst profcontract. Stan van Dijck ( 19 ), Yahcuroo Roemer ( 18 ) en Wassim Essanoussi ( 16 ) zijn drie talentvolle spelers die uit de eigen jeugdopleiding komen en tot voor kort nog uitkwamen voor de O19 én het Beloftenelftal van VVV.

Hoofd Jeugdopleiding Roger Bongaerts van VVV-Venlo is zeer verheugd met deze gebeurtenis. “VVV-Venlo is een club die regionale jeugdspelers een kans biedt. Dat blijkt ook hier maar weer eens uit. Mooi dat er weer meerdere eigen opgeleide jeugdspelers een contract mogen tekenen. Dit geeft de kracht en de kwaliteit van de jeugdopleiding weer. Ze hebben er keihard voor gewerkt, veel voor gedaan en veel voor gelaten. Het is ook een compliment naar de trainers en de overige staf, inclusief vrijwillig kader, die zich iedere dag weer inzetten voor de opleiding. We zien er naar uit om onze jongens in de Eredivisie te zien schitteren.”

Roger werkte jarenlang met ze samen en kent de drie door en door. “Wassim kwam als 12-jarige in de O13 van VVV-Venlo. Het is mooi om te zien dat hij zich in zo’n korte tijd, als 16-jarige al heeft ontwikkeld tot een volwaardig basisspeler bij de O19 en zelfs Jong VVV-Venlo. Wassim’s kracht is zijn spelinzicht en de daaraan gekoppelde technische vaardigheden. Hij is een liefhebber die het liefst de hele dag met een bal bezig is.”

Over Stan van Dijck, die op latere leeftijd van SV Venray afkwam, zegt hij: “Stan is een echte laatbloeier. Kwam pas als 16-jarige in de jeugdopleiding maar heeft altijd de inzet, de daadkracht en de motivatie getoond om zich te blijven ontwikkelen. Stan geldt als voorbeeld voor vele spelers: altijd positief, altijd hard werken, altijd voorop in de strijd en constant bezig met zijn ontwikkeling. Mooi om te zien dat dit, net als zijn geduld, nu beloond worden.”

Yahcuroo Roemer doorliep de gehele jeugdopleiding van VVV-Venlo en kwam dan ook als klein jochie ‘aanwaaien’ in Venlo. Bongaerts daarover: “Yahcuroo is al vanaf zijn achtste jaar verbonden aan de jeugdopleiding van VVV-Venlo. Zijn gestage ontwikkeling heeft er voor gezorgd dat hij alle jeugdteams van de opleiding heeft doorlopen, met als mooie beloning het structureel deel uit maken van de selectie van het eerste elftal. Yahcuroo is een flitsende aanvaller, met veel snelheid en een neusje voor de assist.”

Bongaerts stelt dat het zeker ook in deze bizarre tijd een mooi lichtpunt is op voetbalgebied. “Het is uiteraard bijzaak als je het afzet tegen wat er momenteel in de wereld gebeurd. Maar deze jongens zien hun toekomstdroom wél weer een stap dichterbij komen.” En dat het voor de jeugdopleiding van VVV-venlo ook een belangrijke stap is, is duidelijk. “We doen dit allemaal samen. Zeker in deze tijd is dit ook weer het bewijs dat we het niet alleen kunnen. VVV én de jeugdopleiding zijn twee handen op één buik. Dit is een bekroning op ons werk én een hele goede motivatie om dat werk ook in de toekomst voort te zetten binnen deze club!”

mf2