Menu

Ruime zege O19 in derby

maandag 25 maart 2019

Afgelopen weekend stonden er twee derby’s op het programma. Zo ging onze O19 op bezoek bij Roda JC en kwam MVV op bezoek bij onze O12. Ook de andere vier jeugdteams kwamen in actie. Een korte terugblik.

O19 overklast Roda JC
VVV-Venlo O19 heeft de koppositie in de eerste divisie terug veroverd. De ploeg van trainer Jordy Reneerkens wist ruim te winnen bij Roda JC: 1-6. “In de beginfase van de wedstrijd hadden we het lastig. Roda kreeg is die fase twee grote kansen.” Uitstekend keeperswerk zorgde dat de Venlonaren niet op achterstand kwamen. Na een klein half uur spelen kwam VVV op stoom, wat resulteerde in een 0-4 ruststand. “Na rust gooien we de wedstrijd helemaal op slot door de 0-5 te maken. Daarna werden we wat slordig, maar we boekten een uitstekende overwinning”, aldus Reneerkens.

O17 verliest van Eagles
VVV-Venlo O17 heeft het nagelaten om de onderste plaatsen in de stand te verlaten. De Venlonaren verloren in Venlo van Go Ahead Eagles: 2-3. Assistent-trainer Rens Sleegers en Hoofd Opleiding Roger Bongaerts namen eenmalig dce coaching voor hun rekening wegens afwezigheid van hoofdtrainer Dominik Vergoossen. Sleegers: “We creëerden zelf niet veel kansen, terwijl Go Ahead Eagles vooral dreigend werd vanuit de counter en spelhervattingen. Na rust kwamen we vroeg op achterstand. Deze wisten we helaas niet meer goed te maken in de tweede helft.”

O15 blijft koploper
Na het eerste verlies van 2019 vorige week moest VVV-Venlo O15 nu de reis naar Amsterdam maken waar DWS O15 de tegenstander was. De Venlonaren wisten de draad weer op te pakken en met 0-3 te winnen. “We hadden meteen het initiatief op een lastig te bespelen veld. We wisten veel druk op DWS te zetten waardoor we veel op hun helft konden voetballen. En we maakten op de juiste momenten de doelpunten. Zo viel de 0-2 twee minuten voor rust, dan start je toch prettiger aan de tweede helft. Complimenten voor de hele groep”, aldus trainer Jeroen Schepens.

O13 verliest nipt
VVV-Venlo O13 speelde in Venlo tegen JVOZ uit Zeeland. De thuisclub vergat zichzelf te belonen en verloor met 0-1. “We hebben wederom laten zien welke groei we hebben doorgemaakt. Balen dat dit niet beloond is met een resultaat”, blikt trainer Joeri Janssen terug. Na een 0-0 ruststand kwamen de gasten tien minuten na rust op voorsprong. “We hadden recht op minimaal een punt, zeker als je de kansenverhouding bekijkt die ruim in ons voordeel was. En we geven de tegengoal veel te makkelijk weg. Toch ben ik ervan overtuigd dat de resultaten gaan komen!”

O12 ten onder in derby
VVV-Venlo O12 heeft de derby tegen MVV in Venlo met 5-8 verloren. “Natuurlijk wil ik graag wedstrijden winnen met het team. Maar de individuele ontwikkeling staat voorop”, zegt trainer Maarten Hanssen. De Venlonaren kwamen al snel op voorsprong in de wedstrijd, maar wisten deze niet vast te houden. “Voetballend waren we de betere partij vandaag. We hebben het initiatief in de wedstrijd gehad en met goed spel hebben we veel kansen weten te creëren. Helaas hebben we te weinig doelpunten gemaakt.”

O10 verliest ruim
VVV-Venlo O10 nam het zaterdag in eigen huis op tegen De Graafschap. De ‘superboeren’ gingen er met de winst vandoor: 9-19. Trainer Coen Aarts: “We speelden een prima wedstrijd. De dingen waar we de afgelopen weken veel op hebben geoefend, hebben de jongens goed toegepast tijdens de wedstrijd. Dat het uiteindelijk een ruime uitslag wordt is jammer, maar ook niet meer dan dat."

Uitslagen Jeugdopleiding 23 maart:
Roda JC O19 - VVV-Venlo 19: 1-6
VVV-Venlo O17 - Go Ahead Eagles O17: 2-3
DWS O15 - VVV-Venlo O15: 0-3
VVV-Venlo O13 - JVOZ O13: 0-1
VVV-Venlo O12 - MVV O12: 5-8
VVV-Venlo O10 - De Graafschap O10: 9-19

mf2