Menu

SC Heerenveen - VVV-Venlo 2-2

dinsdag 23 april 2019

Voor zowel Heerenveen als VVV-Venlo stond er feitelijk niks meer op het spel dinsdagavond. Degraderen kon niet meer en het behalen van playoffs om Europees voetbal was ook niet meer reëel. Toch ging het wel ergens om: zo hoog mogelijk eindigen op de ranglijst. Door de financiële verdeelsleutel die de KNVB hanteert, is elke plek winst op de ranglijst interessant voor alle clubs.

Bij VVV ontbrak Ralf Seuntjens door een disciplinaire maatregel die helaas noodzakelijk was. Dat betekende dat naast Danny Post en Peter van Ooijen Tino Susic op het middenveld speelde. En nadat het Friese volkslied massaal was meegezongen, mochten de in het rood gehulde geelzwarten de bal aan het rollen brengen. De eerste riante kans was voor de thuisclub. Vlap liep door het centrum en kapte zich keurig vrij. Zijn schot ging echter naast. VVV was gewaarschuwd. Toch bleef de thuisclub de dienst uitmaken en beperkten de Venlonaren zich tot tegenhouden en hopen op een snelle tegenstoot. Even was er dreiging na een vrije schop van Susic, maar de bal ging uiteindelijk uit de kluts over de achterlijn. Het bleef 0-0.

Even later ging Van Bergen op avontuur. Hij kwam tot een gevaarlijk schot, maar Unnerstall stak net op tijd zijn been uit. Aan de andere kant kwam Roel Janssen tot een schot, maar de bal ging ruim over het doel van Warner Hahn. De treffer viel aan de andere kant. Na een steekpass van Kobayashi kon Vlap de bal zuiver in de hoek tikken: 1-0.  Na 36 minuten was daar bijna de gelijkmaker. Na een verre inworp van Rutten belandde de bal voor de voeten van Opoku die zich knap vrij kapte, maar de voet van Hahn op zijn pad vond. In de tegenaanval schoot de vrijstaande Vlap op de paal. En weer een minuut later was het Unnerstall die min of meer bij toeval een zekere treffer voorkwam. De bal kwam tegen zijn been en dat was precies genoeg. Daardoor bleef het bij 1-0 tot de rust.

VVV kwam uit het kleedlokaal met Grot in de plaats van Van Ooijen. Het spelbeeld bleef ongewijzigd: de thuisclub had het heft in handen. Toch was er al snel een goede kans voor VVV. De bal belandde bij Susic, maar hij raakte de bal niet vol. En hoewel de bal bleef hangen, bleef een tweede schietkans uit. Even later was het wel raak. Susic stuurde Grot diep en die scoorde zijn derde treffer in drie achtereenvolgende invalbeurten. Knap!

Even later was Kum dicht bij een Venlose voorsprong na een hoekschop van Susic. Hij kopte net voorlangs. Na een dik uur kwam Dekker in het veld om de geblesseerde Opoku af te lossen. Rutten schoof door naar het middenveld, Dekker ging achterin spelen. Even later nam Heerenveen uit het niks een voorsprong. Het moet gezegd, de voorzet werd door Vlap perfect ingekopt. Even werd aan buitenspel gedacht, maar de VAR gaf zijn fiat: 2-1. Joosten kreeg vervolgens een kans om uit te halen, maar mikte in de grijpgrage handen van Hahn. Met Sem Steijn voor de geblesseerde Susic probeerde VVV de gelijkmaker te forceren. En dat lukte! Sem Steijn haalde kort voor tijd de trekker over van dichtbij: 2-2! Daar bleef het bij. Een mooi punt voor VVV! En natuurlijk een apetrotse trainer die zijn zoon pal voor tijd zag scoren. Geweldig! Met de dolgelukkige doelpuntenmaker werd hij van de ene naar de andere camera gesleept. Hoe de 17-jarige zich voelde, een kwartier na de wedstrijd? “Ik heb nog steeds kippenvel. Heerlijk!”

SC Heerenveen - VVV-Venlo 2-2
Doelpunten: 28. Vlap 1-0, 56. Grot 1-1, 75. Vlap 2-1, 89. Steijn 2-2.
Scheidsrechter: Rob Dieperink.
Gele kaart: Janssen (VVV-Venlo).
Toeschouwers: 17.450

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten, Röseler, Kum, Janssen, Post, Susic ( 80. Steijn), Opoku ( 65. Dekker), Van Ooijen ( 46. Grot), Mlapa, Joosten.

Foto's: ProShots

mf2