Menu

SC Heerenveen - VVV-Venlo 2-2

zaterdag 9 december 2017

Verre uitwedstrijden liggen VVV-Venlo wel dit seizoen. Bij Twente werd gewonnen, in Groningen een punt gehaald. Dat bood vertrouwen in de aanloop naar de uitwedstrijd bij SC Heerenveen, in het fraaie Abe Lenstra-stadion. De thuisclub haalde in eigen huis pas vier punten, dus wellicht viel er wat te halen. Dat moest gebeuren zonder Ralf Seuntjens, die door de wond op zijn knie, opgelopen tegen AZ, nog niet kon spelen. Hij werd vervangen door Kelechi Nwakali. Heerenveen pakte thuis nog niet veel punten, maar hoort voetballend gezien bij de betere ploegen in de Eredivisie. Maar het was VVV dat scherper begon. Na twee minuten werd Thy 'gepakt' op de rand van het strafschopgebied. Clint Leemans rook zijn kans, maar zijn vrije schop belandde in de muur. 

Toch was het VVV dat aan de leiding kwam. Leemans stuurde Thy de diepte in. De Duitse aanvalsleider in Venlose dienst stoomde recht op de goal af, kapte een verdediger uit en scoorde de 0-1. Zijn eerste competitiegoal in Venlose dienst! Een glorieus moment. Uit het niks kwam Heerenveen op gelijke hoogte. Een diepe vrije schop viel op het hoofd van Dumfries. Iedereen verwachte een voorzet, maar de bal viel over Unnerstall in het netje: 1-1. 

Heerenveen rook bloed en VVV probeerde het tempo te drukken om de Friezen uit hun ritme te houden. Dat lukte aardig, al had VVV daardoor met name aanvallend even weinig in de melk te brokkelen. Voorzichtigheid troef, al kreeg Nwakali nog een mogelijkheid toen hij vanaf 25 meter uit kon halen. Het schot van de Nigeriaan ging een meter of vijf naast. Na 33 minuten was de thuisclub dicht bij de 2-1 toen een mislukte voorzet ineens binnen leek te draaien. Unnerstall was alert. Na balverlies van Nwakali kreeg Heerenveen de laatste kans in de eerste helft. Het schot van Kobayashi was een prooi voor Unnerstall.

Kort na rust kwam Heerenveen op voorsprong. Veerman schoot de bal uit de draai achter de kansloze Unnerstall. Na de 2-1 was VVV de weg even kwijt. De ploeg kon de bal niet vasthouden en de thuisclub viel naar hartelust aan, overigens zonder voor veel gevaar te zorgen. En als de Friezen gevaarlijk werden, was Unnerstall op zijn post. 

Tot woede van alles wat VVV was kreeg Van Bruggen even later de gele kaart nadat een Heerenveen-speler na een blessurebehandeling opeens het veld in mocht. Van Bruggen schrok, logisch, en maakte een overtreding, maar de Heerenveen-speler had daar nooit mogen staan. Een zwak moment van de arbitrage. Halverwege de tweede helft kwam Opoku in de ploeg voor Nwakali. De weer fitte aanvaller zorgde voor wat meer 'schwung' in het Venlose spel. Maar in aanvallend opzicht lag het tempo veel te laag. Het was hopen op een bevlieging van Leemans uit een vrije schop, maar de Veldhovenaar had het vizier niet op scherp staan. 

Na 78 minuten kwam Seuntjens voor Promes en ging VVV achterin een-op-een spelen. Risicovol, maar de ploeg moest iets om nog een punt te pakken.  In de 84e minuut kregen de Venlonaren een uitgelezen kans op de gelijkmaker. Een schot van Hunte viel in de rebound voor de voeten van Thy, maar de bal sprong van zijn voet. Een minuut later werd het alsnog 2-2. Uit een schot van Van Crooij viel de bal voor de voeten van Seuntjens, die raak tikte. Er stonden nog vier minuten op de klok. Maar verder kwam VVV niet meer. 

SC Heerenveen - VVV-Venlo 2-2
Doelpunten: 10. Thy 0-1, 18. Dumfries 1-1, 48. Veerman 2-1, 86. Seuntjens 2-2
Scheidsrechter: Dieperink.
Gele kaart: Pierie (Heerenveen), Van Bruggen (VVV-Venlo). 
Toeschouwers: 18.500.

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten, Röseler, Promes ( 78. Seuntjens ) en Janssen; Leemans, Nwakali ( 67. Opoku ) en Van Bruggen; Van Crooij, Thy en Hunte ( 87. Janse ).

mf2