Menu

Selectie laat zich collectief vaccineren

vrijdag 30 juli 2021

In navolging van een groot deel van de organisatie heeft de selectie van VVV-Venlo  aangegeven zich te willen laten vaccineren om mede daarmee een belangrijk signaal af te geven naar onder andere de jongeren in Noord-Limburg. De selectie is zich ervan bewust dat zij een voorbeeldfunctie hebben en deze groep zich positief aangesproken kan voelen, vandaar dat ze dit als team naar buiten hebben gebracht.

“In verband met het snel oplopend aantal besmettingen binnen de leeftijdscategorie 18-30 jaar vinden wij het heel belangrijk dat ook die groep zich snel laat vaccineren. De spelers van VVV-Venlo vallen veelal ook in deze leeftijdscategorie én hebben een voorbeeldfunctie.  Juist daarom is het zo belangrijk dat ook zij tonen hoe essentieel vaccineren is. We hopen dat de jongeren hun idolen hierin gaan volgen”, aldus Marc Prudon, Arts medische staf VVV-Venlo

Ondanks het feit dat de directe gezondheidsschade door corona voor jongeren veelal niet groot is, levert het vaccineren van jongeren directe gezondheidswinst op, volgens de Gezondheidsraad. Ook bij jongeren kan het coronavirus zorgen voor ernstige complicaties en ziekenhuisopname en kunnen zij er flink en langdurig last van hebben (Long COVID). Vaccinatie voorkomt dit. 

Daarnaast hebben jongeren veel last van de maatregelen die getroffen worden tegen corona. Ze hebben het zwaar gehad, het afgelopen (school)jaar. Door corona zijn meer onderwijsachterstanden ontstaan, vooral bij jongeren die toch al minder kansen hebben. Niet alleen digitale lessen, quarantaines en het gemis van (team)sporten, ook het afstand houden valt jongeren zwaar. Door vaccinatie besmetten zij elkaar onderling minder en vermindert de kans dat jongeren komend schooljaar in quarantaine moeten (bron: rijksoverheid.nl)

Ook Marco Bogers, Algemeen Directeur van VVV reageert positief op het voornemen. “Het staat iedereen vrij om een eigen afweging en keuze te maken om wel of niet gevaccineerd te willen worden, dat respecteer ik volledig. Dat ze als collectief tot dit besluit zijn gekomen, stemt mij positief. Als collectief willen we ze straks ook op het veld zien presteren, dus dat belooft veel goeds!”

Vaccinaties zijn niet verplicht. De club juicht het wel toe dat de spelers zich laten vaccineren om zo zichzelf en hun omgeving te beschermen tegen het virus.

mf2