Menu

Simpele bekerwinst VVV

dinsdag 25 september 2018

Een flink aantal spelers kreeg rust van trainer Maurice Steijn tijdens het bekertreffen met derde divisionist Westlandia. Delano van Crooij mocht, net als vorig seizoen in de bekerstrijd, in de basis starten. Achterin speelden Dekker, Kum, Van Bruggen en Borgmann. Alleen het middenveld was zo ongeveer op zijn sterkst met Danny Post en Tino-Sven Susic. Zij werden aangevuld met Peter van Ooijen op het middenveld. Voorin startten Samuelsen, Mlapa en Joosten.

VVV liet in eerste instantie de bal rustig rondgaan, maar de eerste de beste voorzet, van Joosten vanaf recht, zorgde meteen voor paniek. Een hoekschop volgde en een hard schot van Samuelsen werd kort voor de lijn gekeerd. De toon was gezet: VVV viel aan, Westlandia hield tegen. Dat leverde al snel een schotkans op voor Samuelsen, maar de bal ging net naast. En weer even later kopte Mlapa naast na een prima voorzet van Joosten. Diezelfde Joosten, die zeer actief was en bij veel aanvallen betrokken was, schoot na een dik kwartier rakelings naast. Westlandia kon er aanvallend tot dan niks tegenover stellen.

Het duurde tot de 24e minuut eer Delano van Crooij zijn eerste werk te doen kreeg. Hij had weinig moeite met een schot van Joshua Wadie. Aan de andere kant was Samuelsen dicht bij een treffer en na enkele gemiste kansen was het dan toch raak en tekende de jonge Noor met een heerlijke knal in de kruising voor de openingstreffer: 0-1.
In de 36e minuut keek Van Ooijen na een keurige counter voor de 0-2 te tekenen, maar doelman Edgar Leerdam kon nog net ingrijpen. Kort voor rust was Kum uit een hoekschop dicht bij een verdubbeling van de marge, maar zijn kopbal vloog aan de verkeerde kant van de kruising. Ook Samuelsen miste kort daarna in kansrijke positie. Mede daardoor was de strijd bij rust nog niet gestreden.

VVV begon met dezelfde elf spelers aan de tweede helft. De eerste mogelijkheid na rust was voor de thuisclub. Een hard schot van Brandon Tichem ging maar net naast. En even later was er opnieuw gevaar maar Van Crooij was op zijn post. Bovendien had arbiter Oostrom buitenspel geconstateerd. Maar VVV was gewaarschuwd.
Een stevig coachende Maurice Steijn zag vervolgens hoe zijn ploeg de zaken wat energieker aanpakte. Samuelsen mocht van dichtbij de 0-2 binnen werken. Het Naaldwijkse offensief ebde weer weg en VVV was weer de baas op het veld. Van Bruggen was met een kopbal dicht bij de derde treffer en even later zette Samuelsen de meegelopen aanvoerder Post vrij voor de goal. Hij schoot te gehaast over.
Dat de derde treffer viel was geen verrassing. Susic vond de mee opgekomen Kum die loepzuiver inkopte: 0-3. De Venlonaren wisselden nog een paar keer maar bleven duidelijk overheersen. In de score kwam geen verandering meer. Een prima en regelmatige bekerzege voor VVV.

Westlandia - VVV-Venlo 0-3 ( 0-1 ).
Doelpunten: 26. Samuelsen 0-1, 57. Samuelsen 0-2, 65. Kum 0-3.
Scheidsrechter: Ingmar Oostrom.
Gele kaart: Markes, Kloos (Westlandia), Janssen (VVV-Venlo).
Toeschouwers: 2.000.
Opstelling VVV-Venlo: Van Crooij, Dekker, Van Bruggen, Kum, Borgmann, Van Ooijen, Post ( 80. Steijn), Susic ( 73. Janssen), Joosten ( 86. Roemer), Mlapa, Samuelsen.

mf2