Menu

'Snel duidelijkheid over (seizoens)kaarten'

dinsdag 21 april 2020

Dinsdagavond 21 april heeft het kabinet bekendgemaakt dat de bestaande coronamaatregelen voor de sport nog enige tijd van kracht blijven. Daarnaast is ook duidelijk geworden dat het definitief niet langer tot de mogelijkheden behoort om het Eredivisieseizoen uit te spelen. Hoewel de Eredivisie en de clubs dit voor de fans betreuren overheerst unaniem het begrip dat dit besluit onvermijdelijk was, in het belang van de nationale gezondheid. Op korte termijn volgt duidelijkheid wat dit betekent voor supporters die reeds kaarten voor de resterende wedstrijden van seizoen 2019|2020 hebben aangeschaft.

Uniforme aanpak voor alle supporters
Het besluit dat er niet meer gespeeld kan worden komt niet onverwacht. De Eredivisie en de clubs waren dan ook al in overleg om te komen tot een gezamenlijke, uniforme aanpak voor alle supporters van alle Eredivisieclubs. De verwachting is dat er spoedig meer duidelijkheid is over hoe om te gaan met de reeds aangeschafte (seizoens)kaarten voor de Eredivisiewedstrijden, die als gevolg van de coronamaatregelen niet meer gespeeld kunnen worden.

Vrijdag 24 april vindt tevens nader overleg plaats tussen de KNVB, Eredivisie CV, Coöperatie Eerste Divisie en de betaald voetbalclubs, over wat in zijn totaliteit de gevolgen zijn voor de bedrijfstak Betaald Voetbal nu de coronamaatregelen zijn verlengd.

mf2