Menu

Sparta - VVV-Venlo 3-2

zaterdag 7 april 2018

Na het treffen met Sparta nog vier duels te gaan. En dat terwijl de return werd gespeeld van de openingswedstrijd van het seizoen. In Venlo werd het 3-0 voor de thuisclub. Bijna dertig duels verderop staat VVV op een keurige twaalfde plaats, terwijl Sparta nog in een keiharde degradatiestrijd is gewikkeld. Er was de Rotterdammers dan ook veel aan gelegen de punten in eigen huis te houden. Bij VVV-Venlo ontbrak Vito van Crooij door een schorsing. Johnatan Opoku was nog steeds geblesseerd.

Sparta moest winnen en dat was van meet af aan duidelijk. Eerst mocht Van Moorsel uithalen en ging de bal via de vingertoppen van Unnerstall op de paal. Uit de corner die erop volgde werd de bal buiten bereik van de Duitse VVV-doelman op de lat getikt. Er stonden nog geen drie minuten op de klok. Dat beloofde wat! Sparta ging door en Mühren mocht schieten. Unnerstall redde bekwaam. En weer Mühren, van dichtbij, en weer Unnerstall. Zes minuten op de klok en VVV wist niet waar ze allemaal vandaan kwamen, de roodwitten. De druk was immens, maar doelpunten? Nee, nog steeds 0-0.

Na die vier kansen ging de Rotterdamse storm enigszins liggen en kreeg VVV meer en meer grip op de wedstrijd. En juist in die fase kwam Sparta op voorsprong. Verhaar ging door op de rechtervleugel en legde de bal panklaar voor de instormende Soufyan Ahannach die simpel raak tikte: 1-0. Twee minuten later lag de gelijkmaker bijna in het netje. Een verwoestende uithaal van de jarige Danny Post spatte uiteen tegen de onderkant van de lat. Geen goal.

Na een half uur viel de bal opeens voor de voeten van Leemans. Hij raakte de bal echter niet lekker en het schot ging ruim naast. Intussen was Roel Janssen geblesseerd geraakt. Trekkebenend wachtte hij tot Labylle zijn plaats mocht innemen. Dat gebeurde na 34 minuten en VVV had in die fase het meeste balbezit, zonder tot uitgespeelde kansen te komen. En toen die kans dan eindelijk kwam, werd Castelen na een voorzet van Labylle onderuit geschoffeld door Fischer. Iedereen zag het, behalve arbiter Mulder. Geen penalty.

Twee minuten later wel. Dit keer werd Thy onderuit gehaald en nu zag Mulder het wel. Leemans mocht aanleggen maar zijn matige uithaal werd gestopt door doelman Huth. Waarmee een uitgelezen kans op de gelijkmaker verloren ging. Binnen twee minuten werd Leemans van schlemiel tot held: een schot van ruim 20 meter werd door Huth totaal verkeerd beoordeeld en de 1-1 lag erin! Er stonden 43 minuten op het grote videoscherm op Het Kasteel. En dat was de stand ook nog bij rust.

De eerste mogelijkheid in de tweede helft was voor VVV. Thy nam keurig aan en gaf de bal mee aan Seuntjens. Diens inzet ging net voorlangs. Een minuut later kreeg Thy een kans. zijn stift belandde op de paal en in de rebound kreeg Hunte een niet te missen kans... die hij miste. Zijn inzet werd op de lijn geblokt. Even later viel de 1-2 alsnog. Leemans krulde een vrije schop, zijn specialiteit, keurig in de goal, al werd de bal in de muur getoucheerd.

Enkele minuten later kreeg Seuntjens een uitgelezen kans om de marge te verdubbelen, maar hij schoot op de benen van Huth. Zonde! Aan de andere kant was Sparta dicht bij de gelijkmaker toen Fischer uit een corner op de paal kopte. Na 65 minuten stond Castelen oog in oog met Huth. Hij had een lob in gedachten, maar de Duitse Spartaan had daar al op gerekend en stopte de bal zonder veel moeite te hoeven doen.

In de fase daarna zette Sparta wel aan, maar was amper dreigend. VVV wel. Uit een vrije schap van Leemans kopte Thy maar rakelings over. En pal daarna viel toch de gelijkmaker. Eigenlijk uit het niets. Mühren ging goed door, dreigde met een schot maar maakte nog een extra metertje waardoor hij de vrijheid kreeg om te schieten. En dat deed hij loepzuiver: 2-2. Vervolgens was het opeens weer billen knijpen voor VVV. Sparta ging nadrukkelijk op zoek naar de overwinning. Het moest wel, omdat ook Roda zijn wedstrijd inmiddels gewonnen had. En de kansen waren er, maar Unnerstall hield VVV overeind. Tot Sparta in blessuretijd alsnog 3-2 scoorde. Mühren voltrok het vonnis.

Sparta - VVV-Venlo 3-2
Doelpunten: 19. Ahannach 1-0, 43. Leemans 1-1, 52. Leemans 1-2, 81. Mühren 2-2, 90.  Mühren 3-2.
Scheidsrechter: Siemen Mulder. Gele kaart: Floranus, Fischer (Sparta), Post ( VVV-Venlo ).
Toeschouwers: 11.000 ( uitverkocht ).
Bijzonderheden: 41. Leemans (VVV-Venlo) mist een strafschop.

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten ( 78. Janse ), Promes, Röseler en Janssen ( 34. Labylle ); Seuntjens ( 65. Van Bruggen ), Post en Leemans; Castelen, Thy en Hunte.

 

 

mf2