Menu

Sparta - VVV-Venlo 4-1

vrijdag 9 augustus 2019

VVV-Venlo krijgt in tweede helft deksel op neus in Rotterdam ( 4-1 )
 
Op het Kasteel in Rotterdam trad VVV-Venlo tijdens de eerste uitwedstrijd van de competitie aan tegen Sparta Rotterdam. Dat deed de ploeg van trainer Robert Maaskant zonder de geblesseerde aanvoerder Danny Post en verdediger Christian Kum. Beide kampten nog met een spierblessure. Steffen Schäfer keerde wél weer terug in de selectie van de Venlonaren. Hij mocht meteen in de basiself starten. Damian van Bruggen nam daarom plaats op de bank.  
 
Sparta begon als thuisploeg furieus aan het duel. In de eerste minuut al moest Thorsten iKirschbaum in actie komen om een voorzet van Rayhi weg te tikken. De rebound van Ache hobbelde maar nét naast.  Even later was het Vriends die uit een hoekschop keeper Kirschbaum wederom testte. De Duitser VVV-goalie liet echter zien scherp te zijn. Na de rood-witte stormloop was het vanaf minuut 10 VVV-Venlo dat de regie overnam. De gasten drongen meer en meer aan en er kwam met name gevaar over rechts via Tobias Pachonik. Ook Peter van Ooijen liet weer van zich spreken. Waar de linksbuiten vorige week tegen RKC Waalwijk al een prachtig doelpunt liet aantekenen, deed hij dat in de 20e minuut in Rotterdam dunnetjes over. Van Ooijen legde aan na een overtreding op Haji Wright en zijn vrije schop verdween in de winkelhaak achter doelman Coremans: 0-1. Het was de beloning voor een goede fase die de ploeg van Robert Maaskant liet zien. Sparta was behoorlijk onder de indruk van het Venlose opportunisme en leek daar even geen antwoord op te hebben. Pas tien minuten voor rust kwam VVV-Venlo weer in serieuze problemen. Een hoekschop van Rayhi was een prooi voor spits Ache die de bal kneiterhard op de lat kopte boven Kirschbaum. Enkele minuten voor rust was het Thorsten Kirschbaum
die reddend moest optreden na een goed diagonaal schot van Dervisoglu. Het bleef zo 0-1 bij rust en de Venlonaren mochten als virtueel koploper van de Eredivisie de rust in.
 
Na rust was het echter een heel ander spelbeeld. Trainer Robert Maaskant zou na afloop zeggen: "De wedstrijd liep in eerste instantie eigenlijk zoals we wilden dat deze zou lopen. In ieder geval tot aan de rust. Maar we geven 'm daarna helemaal uit handen". En dat was inderdaad het geval. Want binnen het kwartier stond er niet meer een voorsprong voor de Venlonaren op het scorebord, maar was het Sparta dat de achterstand omboog naar een 2-1 voorsprong. Na een overtreding op Ache mocht eerst Rayhi al aanleggen voor een vrije trap. Zijn bal was echter niet zo nauwkeurig als die van Peter van Ooijen in de eerste helft. Dat was Dervisoglu even later wel toen hij op avontuur ging over links. Nils Röseler kon de buitenspeler niet afstoppen en ook Thorsten Kirschbaum werd gepasseerd door de Spartaan: 1-1. Na de gelijkmaker waren de geel-zwarten het kwijt. Nog geen drie minuten later namelijk werd Roel Janssen in een weliswaar dubieuze situatie afgetroefd door Rayhi die zijn handen gebruikte om de linksback aan de kant te zetten. Rayhi mocht echter door en legde voor, waardoor Ache maar in hoefde te tikken: 2-1. Scheidsrechter Nijhuis liet de VAR de situatie nog checken, maar besloot even later toch tot het goedkeuren van de 2-1 voorsprong voor de thuisploeg. Zuur voor VVV-Venlo, maar het had wel uitwerking op het spel van de Venlonaren. Er lukte niet veel meer en de wedstrijd glipte totaal uit handen. Maaskant: "Verdedigende waren we veel te afwachten en we konden niet meer brengen wat we in de eerste helft wél deden". Toen Harroui in de 83e minuut de 3-1 binnen kopte uit een voorzet van Smeets was het definitief over en sluiten voor VVV-Venlo. Ook de 4-1 werd nog binnen gewerkt door invaller Veldwijk, maar die was enkel nog voor de statistieken. Het betekende wel dat de ploeg van trainer Maaskant de deksel flink op de neus kreeg na een prima eerste helft en dat kwam hard aan in Venlo. 
 
Opstelling Sparta Rotterdam
Coremans, Abels, Vriends, Mattheij, Faye, Harroui, Auassar, Rayhi ( 89. Rigo), Smeets, Ache ( 86. Duarte), Dervisoglu ( 86. Veldwijk)

Opstelling VVV-Venlo
Kirschbaum, Pachonik, Janssen ( 70. Scheimann), Schäfer, Wright ( 84. Dekker), Van Ooijen, Soriano, Opoku ( 73. Sinclair), Neudecker, Röseler, Linthorst

Doelpunten: 20' Peter van Ooijen 0-1, 56' Dervisoglu 1-1, 61' Ache 2-1, 83' Harraoui 3-1, 89' Veldwijk 4-1
Scheidsrechter: Nijhuis
Gele kaarten: : Auassar,Faye (Sparta) Linthorst,Röseler (VVV-Venlo) 
Toeschouwers: 10.012
mf2