Menu

Speeldagenkalender 2022-2023 bekend

donderdag 9 december 2021

De KNVB heeft de speeldagenkalender voor de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie voor seizoen 2022-2023 bekendgemaakt. Beide competities beginnen in het eerste weekend van augustus. De winterstop ziet er door het WK in Qatar anders uit dan normaal.

Hoewel VVV-Venlo natuurlijk nog niet zeker weet in welke competitie het volgend seizoen uitkomt, is het zeker dat het seizoen begint op 5, 6, 7 of 8 augustus. De winterstop ziet er wel anders uit voor clubs in de Eredivisie en clubs die uitkomen in de Keuken Kampioen Divisie. Dat heeft alles te maken met het WK in Qatar, dat in de winter gespeeld wordt. De Eredivisie wordt stilgelegd vanaf zondag 13 november 2022, de laatste speeldag van de eerste seizoenshelft. Vanaf dat moment ligt de Eredivisie stil totdat de competitie weer wordt hervat in het weekend van 6, 7 en 8 januari 2023.

In de Keuken Kampioen Divisie ziet de winterse break er heel anders uit. Het tweede niveau van Nederland gaat een weekend langer door dan de Eredivisie en komt voor het laatste in actie op 18 november. Dan volgt een rustperiode van twee weken, de periode waarin de groepsfase van het WK gespeeld wordt, waarna er op 11 en 16 december weer twee speelrondes worden afgewerkt. Daarna ligt de Keuken Kampioen Divisie opnieuw twee weken stil voordat de competitie in 2023 weer hervat wordt op 6 januari .

De laatste speeldag van de Keuken Kampioen Divisie staat voor vrijdag 19 mei op de planning en de play-offs om promotie beginnen op maandag 22 mei. Het Eredivisie-seizoen eindigt op zondag 28 mei. De play-offs voor een Europees ticket starten op woensdag 1 juni en eindigen op 11 juni 2023 gelijktijdig met de play-offs om promotie/degradatie.

mf2