Menu

SportMpower Futsal training

woensdag 25 maart 2020

Begin maart stond de eerste Futsal-training onder leiding van nieuwe coach Issam op het programma. De VVV Foundation biedt jongens en meisjes die graag zaalvoetballen de kans om plezier te beleven tijdens de Futsal trainingen. Met Issam hebben we een zeer geschikte trainer gevonden. Hij is 25 jaar, kent het spelletje door en door en weet hoe hij de trainingen uitdagend en leuk moet maken voor iedere groep. Tijdens de eerste bijeenkomst kregen de jongens en meisjes de kans om voor de eerste keer kennis te maken met de nieuwe coach en het Futsal.

Iedere sessie begon met het maken van duidelijke regels.  Want naast het voetballen, werd er duidelijk gemaakt dat respect voor elkaar ook heel belangrijk is. De kinderen kregen een groepsbal waar ze niet alleen regels op noteerden, maar ook zaken die zij belangrijk vinden. We kregen enkele mooie resultaten met belangrijke woorden zoals “Fair Play” en “Respect voor elkaar” te zien. Er werd gezorgd voor voldoende variatie en leuke oefeningen om iedereen een toffe voetbalmiddag te doen beleven. Een geslaagde eerste bijeenkomst voor het SportMpower Futsal project van de VVV Foundation.

Helaas ligt het project in deze periode, net als (bijna) alle andere projecten van de VVV Foundation, heel even stil. Maar als deze moeilijke tijd achter de rug is, gaan we uiteraard zo snel mogelijk weer volop aan de slag! 

mf2