Menu

Stan van Dijck op huurbasis naar Roda JC

woensdag 13 januari 2021

Verdediger Stan van Dijck wordt door VVV-Venlo tot het einde van het seizoen verhuurd aan Roda JC. De 20-jarige Venraynaar ondertekende aan het begin van dit seizoen zijn eerste profcontract in Venlo. Dat verbond hem tot medio 2022 aan de geelzwarten.

De boomlange verdediger doorliep de jeugdopleiding van SV Venray en maakte op 16-jarige leeftijd de overstap naar VVV-Venlo, waar hij bij de O17 aansloot. In de voorbereiding van het seizoen 2017-2018 werd hij toegevoegd aan de selectie van het eerste elftal. De centrale verdediger maakte zijn profdebuut in de Eredivisie voor de Venlose club tijdens de wedstrijd VVV-Venlo – PEC Zwolle ( 14 december 2019 ). Dit seizoen zat Van Dijck nagenoeg alle wedstrijden bij de selectie en maakte hij in zeven wedstrijden zijn opwachting als invaller.

In Venlo is het uitzicht op speelminuten voor Van Dijck dit seizoen, met het aantrekken van Kristopher Da Graca en Leon Guwara, gering geworden. In Kerkrade zal de sterke verdediger zijn kansen moeten grijpen om ‘vlieguren’ te maken en om stappen te zetten in zijn verdere ontwikkeling.

Stan, heel veel succes in het zuiden van de provincie en tot snel weer in Covebo Stadion - De Koel -!

mf2