Menu

Stand van zaken verbouw stadion

dinsdag 14 augustus 2018

Medio mei hebben wij onze plannen gepresenteerd voor de verbouw van Seacon Stadion - De Koel -. In aanloop naar de eerste thuiswedstrijd willen wij onze achterban graag informeren over de actuele stand van zaken.

Parkeerplaats
De voorbereidingen voor renovatie van P1 zijn al langere tijd in volle gang. Uitvoering hiervan bleek helaas niet haalbaar voor aanvang van het nieuwe seizoen, maar zal plaatsvinden in de periode tussen onze thuiswedstrijd tegen NAC Breda ( 22 september ) en de eerstvolgende thuiswedstrijd daarna tegen ADO Den Haag  ( 21 oktober ).

Zuid-tribune
De Zuid-tribune wordt wind- en waterdicht gemaakt. Dit betekent dat de dakconstructie vervangen zal worden en dat er maatregelen getroffen worden om de tocht op deze tribune te beperken.

Naast deze renovatie komen er achter de Z-tribune extra toiletunits en een uitbreiding van een horecapunt. Dit betekent meer toiletten voor zowel mannen als vrouwen en een betere doorstroom bij de horeca achter deze tribune.

Net als bij de parkeerplaats is het niet haalbaar gebleken om de renovatie van de tribune voor aanvang van het seizoen te realiseren. Deze renovatie zal daarom ook starten na de thuiswedstrijd tegen NAC Breda, waarmee deze renovatie wel voor de koude periode gerealiseerd is. De uitbreiding van toiletten en horeca zullen gerealiseerd zijn voor de eerste thuiswedstrijd aanstaande zaterdag.

Nieuwe entree
De bouw voor het nieuwe entreegebouw, inclusief ticket- en fanshop, start in de winterperiode. Deze uitbreiding zal dan rond het einde van het seizoen klaar zijn. De huidige units op de parkeerplaats zullen daardoor dit seizoen hun actuele functie behouden. Gedurende de zomer van 2019 zullen deze functies dan verhuizen naar het nieuwe entreegebouw en zullen de units op termijn verwijderd worden.

Hai Berden-tribune (sfeertribune)
De realisatie van de nieuwe Hai Berden-tribune is nog altijd gepland voor na dit seizoen. Momenteel worden de noodzakelijke stappen doorlopen om dit te kunnen gaan realiseren. Denk hierbij aan planvorming voor ruwbouw, financiering en vergunningen.

Medio oktober zal tijdens de jaarlijkse supportersavond het bouwproces van deze tribune toegelicht worden en zal ook ingegaan worden op welke bijdrage supporters kunnen leveren aan de planvorming. De invulling van deze tribune, en dan met name het geplande supportershome, willen we namelijk in samenspraak met de supporters vormgeven. Denk hierbij aan inrichting en aankleding van tribune en supportershome, maar ook aan de organisatie van het supportershome.

mf2