Menu

Start eDivisie seizoen 2

maandag 2 maart 2020

Vandaag maandag 2 maart start het tweede seizoen van de eDivisie. Dennis Verhoeven (Playstation 4) en Nick Cooiman (XBOX One) zullen VVV-Venlo wederom vertegenwoordigen tijdens de tweede seizoenshelft. Maandag wordt er om 20:30 uur afgetrapt tegen SC Heerenveen en op dinsdag spelen Dennis en Nick om 19:30 uur tegen FC Emmen. Na één zeer succesvolle eerste seizoenshelft waar de mannen na zeventien wedstrijden op de vijfde plek wisten te eindigen, werd de play-off wedstrijd tegen de nummer twaalf ADO Den Haag op ongelukkige wijze verloren.

Een van de verrassingen
‘’Na twee mindere seizoenen in de eDivisie had niemand natuurlijk verwacht dat wij op plek vijf zouden eindigen. Met het aantrekken van Dennis wist ik dat wij met ons team een goede versterking kregen die weleens zou kunnen verrassen. Na een mindere start zijn wij volgens mij acht of negen speelrondes ongeslagen gebleven en hebben wij vaker wedstrijden winnend af weten te sluiten. Al snel genoeg bleek dat we de play-offs gingen halen waardoor ons zelfvertrouwen steeg. Ik heb er alle vertrouwen in dat wij dit seizoen minimaal de play-offs halen. Bovendien hebben we ook wat recht te zetten na de nederlaag tegen ADO Den Haag.’’, aldus Nick Cooiman.

Veranderingen eDivisie

Afgelopen seizoen zijn er een aantal grote veranderingen doorgevoerd, onder andere live wedstrijden, prijzengeld en een grote finale in AFAS Live. Voor het komende seizoen zijn er een aantal regels gewijzigd ten opzichte van het afgelopen seizoen. Het afgelopen seizoen plaatsten de nummers 1 en 2 zich direct voor AFAS Live en speelde de nummers 3 tot en met 14 onderling voor de laatste 6 plekken in de grote finale. Komend seizoen plaatsen de nummers 1 tot en met 4 zich direct voor AFAS Live en spelen de nummers 5 tot en met 12 in de play-offs. Verder is de regeling met betrekking tot de uitgoals afgeschaft.

Volg VVV-Venlo Esports op Instagram of Twitter om niks te missen: ….
De wedstrijden zijn (gratis) te volgen via het YouTube kanaal van de eDivisie!

mf2