Menu

Steffen Schäfer tekent contract

vrijdag 24 mei 2019

De 25-jarige Steffen Schäfer speelt vanaf komend seizoen bij VVV-Venlo. De 1.89m lange centrale verdediger komt over van 1. FC Magdeburg, waar hij de afgelopen twee seizoenen actief was.

Schäfer werd opgeleid bij 1. FC Köln en speelde daarna bij 1. FC Saarbrücken. Na een seizoen FSV Frankfurt in de derde Bundesliga belandde hij bij Magdeburg waarmee hij in zijn eerste seizoen naar de tweede Bundesliga promoveerde. Na een jaar tweede Bundesliga volgt de promotie naar de Eredivisie door de transfer naar VVV. Schäfer had bij Magdeburg een aflopend contract.

Manager Voetbal Stan Valckx over Schäfer: “Hij is een sterke centrale verdediger die sterk is aan de bal. Hij kan voor ons een prima speler zijn. Hij krijgt de kans zich te bewijzen en is een uitstekende aanvulling voor onze selectie.”

De speler zelf is blij met zijn komst naar de Koelclub. “In het Duitse voetbal ligt de nadruk op strijd. In Nederland zie je toch meer verzorgd voetbal, met de prestaties van Ajax als extreem voorbeeld. Ik denk wel dat het Nederlands voetbal beter bij me past. Ik kijk vol verwachting uit naar mijn tijd bij VVV. Afgelopen seizoen keurig twaalfde en ik hoop mijn steentje bij te kunnen dragen aan een nieuw stapje omhoog.”

Schäfer tekent bij VVV een contract voor twee seizoenen met een optie voor een derde jaar.

mf2