Menu

Sterk eerste weekend jeugdteams

dinsdag 10 september 2019

Afgelopen weekend stonden de eerste competitiewedstrijden op het programma voor onze jeugdteams. De onderbouw ging op bezoek bij Fortuna Sittard, de O13 nam deel aan het TOP-Toernooi in Grubbenvorst, de O15 ging op bezoek bij PEC Zwolle en de O17 begon thuis tegen Excelsior. Voor de O19 stond er een oefenwedstrijd tegen NEC op het programma die met 4-0 verloren ging. Een terugblik op het weekend.

O17 pakt wederom de winst
VVV-Venlo O17 is het seizoen uitstekend gestart. Nadat vorige week AZ in de eerste bekerronde met 1-2 werd verslagen moest Excelsior er zaterdag aan geloven. "We hebben de wedstrijd vanaf de start weten te domineren en na rust wisten we goed toe te slaan.", laat trainer Jeroen Schepens weten. De Venlonaren wisten de Rotterdamse opponent uiteindelijk met 4-1 te verslaan. "Tevens wisten we nog enkele mooie doelpunten te maken. Dit is een compliment waard aan de groep."

O15 toont veerkracht in Zwolle
VVV-Venlo O15 is de competitie gestart met een 2-3 overwinning op bezoek bij PEC Zwolle. "Verschillende fases in de wedstrijd hebben we moeten overleven om in de wedstrijd te blijven. Dat we vervolgens in de eindfase de overwinning naar ons toe kunnen trekken tekent het doorzettingsvermogen wat deze ploeg kan tonen. Met momenten heb ik aan de bal goede dingen gezien, tegen een sterke tegenstander. Een sterke comeback van de groep!", blikt trainer Joeri Janssen terug.

O13 achtste op TOP-D Toernooi
VVV-Venlo O13 is 8e geworden op het TOP-D Toernooi van GFC'33 in Grubbenvorst. Willem II werd verslagen en tegen KV Mechelen en Brondby IF werd een gelijkspel behaald. Vitesse, Borussia Dortmund en het Regioteam bleken nipt te sterk voor de Venlonaren. "Als voorbereiding op de competitie hebben we een sterk toernooi gespeeld. Het was goed om te zien dat het team gedurende het toernooi stappen heeft gezet en hier ook heeft laten zien klaar te zijn voor de eerste wedstrijd van de competitie tegen FC Eindhoven O14.", kijkt trainer Rens Sleegers terug.

Derby winst voor O12
Een sterke seizoens start voor VVV-Venlo O12 dat met 4-18 weet te winnen bij Fortuna Sittard. "We hebben gedomineerd en wisten gemakkelijk onder de druk uit te voetballen wat resulteerde in veel kansen. We mogen nog effectiever zijn in het afronden van de kansen die we krijgen. Daarin tegen geven we weinig weg vandaag.", aldus trainer Maarten Hanssen.

O11 overklast Fortuna Sittard
VVV-Venlo O11 heeft de derby tegen Fortuna Sittard met ruime cijfers gewonnen: 1-19. Trainer Coen Aarts: "In het eerste blokje hadden we nog moeite om het veld groot te maken en de ruimtes op een goede wijze te benutten. Vanaf blok twee ging dit steeds beter en begon het te lopen. De jongens hebben toen vele mooie aanvallen en doelpunten bij elkaar gevoetbald. Volgende week gaan we proberen hier een mooi vervolg aan te geven." Tevens wist VVV-Venlo O11 een dag later de 2e plaats te pakken op de Jan Bouwman Cup in Vlaardingen. Er werd onder andere gewonnen van SC Heerenveen, De Graafschap en FC Twente. Uiteindelijk wist de ploeg de finale te behalen. Het Belgische Royal Antwerp was hierin met 1-2 te sterk.

Uitslagen Jeugdopleiding:
Competitie:
VVV-Venlo O17 - Excelsior O17: 4-1
PEC Zwolle O15 - VVV-Venlo O15: 2-3
Fortuna Sittard O12 - VVV-Venlo O12: 4-18
Fortuna Sittard O11 - VVV-Venlo O11: 1-19

Toernooi:
O13: TOP-D Toernooi GFC'33: 8e plaats
O11: Jan Bouwman Cup: 2e plaats

Oefen:
NEC O19 - VVV-Venlo O19: 4-0


mf2