Menu

Sterk VVV klopt de Superboeren

zaterdag 15 september 2018

Een tevreden trainer Maurice Steijn, die tegen De Graafschap kon kiezen uit negentien topfitte spelers. Dat betekende het Eredivisiedebuut voor Peniel Mlapa. De Duitse Togolees stond aan de aftrap op de Vijverberg. Ook Tino-Sven Susic mocht rekenen op een basisplaats, terwijl Jay-Roy Grot links in de aanval stond geposteerd en Johnatan Opoku op rechts. Nils Röseler stond als vanouds centraal achterin en speelde zijn honderdste wedstrijd voor geelzwart.

De bijna tweehonderd meegereisde supporters zongen voor de aftrap Danny Post toe, die deze week zijn contract bij VVV met drie jaar verlengde. De vorige wedstrijden begon VVV nog vrij slap aan de klus, maar daarvan was dit keer geen sprake. Al binnen drie minuten kreeg VVV een prima kans. Mlapa gaf de bal voor op Opoku die teruglegde op Susic. Diens schot werd met enige moeite gekeerd door doelman Hidde Jurjus, de prima sluitpost van De Graafschap.

In de zesde minuut was het wel raak. Uit een fraaie opgezette aanval over vier schijven werd Susic vrijgespeelde die geen moeite had om Jurjus te verschalken: 0-1. En even later kreeg Seuntjens een dikke kans. Uit een verre inworp van Rutten legde Opoku de bal terug op de Venlose middenvelder, maar Jurjus redde. Met een kwartier op de klok gaf Mlapa de bal scherp voor, maar de verdediging smoorde de voorzet. Tot dat moment had de thuisclub nog niet voor enige dreiging kunnen zorgen.

De Graafschap mocht de bal hebben, VVV vond het prima. De Superboeren zorgden amper voor enige druk en hadden grote moeite de bal in de ploeg te houden. De Venlonaren waren de baas. De 0-2 was dan ook nauwelijks een verrassing. Een harde inspeelpass werd door Mlapa teruggelegd op Post die hard en zuiver raak schoot via de vingertopjes van Jurjus. Nog geen minuut later had Jurjus de handen vol aan een uithaal van Grot. VVV domineerde.

Pas kort voor rust was daar opeens De Graafschap. Een mislukte voorzet van Tutuarima viel over Unnerstall tegen de paal. Dat was de eerste serieuze dreiging van de thuisclub. Op de 0-2 voorsprong waarmee de pauze werd bereikt, viel helemaal niks af te dingen.

De Graafschap bracht twee nieuwe krachten bij het begin van de tweede helft, bij VVV veranderde niets. Sterker nog, kort na rust mocht Röseler inkoppen na een hoekschop van Susic. De bal zeilde een metertje naast. Even later haalde Mlapa hard uit, maar zijn schot ging net over. VVV bleef de bovenliggende partij, al was de thuisclub wel een stuk actiever dan in de eerste 45 minuten. Kansen leverde dat vooralsnog niet op.

In de 79e minuut was er een kans voor de thuisclub nadat arbiter Martens een overtreding van de net ingevallen Joosten had gezien. De vrije trap van Van Mieghem strandde in de Venlose muur. Het was eigenlijk tot dat moment de grootste kans voor De Graafschap. De thuisclub drong wel aan en dat leverde kort voor tijd de 1-2 op. En De Graafschap rook bloed. Een kopbal belandde via Unnerstall op de paal. De gelijkmaker bleef uit en zou ook niet verdiend zijn geweest.

De Graafschap - VVV-Venlo ( 0-2 ) 1-2.
Doelpunten: 6. Tino-Sven Susic 0-1, 30. Post 0-2, 89. Burgzorg.
Scheidsrechter: Richard Martens.
Gele kaarten: Olijve, Nieuwpoort (De Graafschap), Seuntjens, Susic (VVV-Venlo).
Toeschouwers: 11.702.

De Graafschap : Jurjus, Abena, Nieuwpoort, Straalman, Owusu, Tutarima ( 46. Klaasen), Olijve, Nijland ( 46.El Jebli), van Mieghem, Thomassen ( 70. Burgzorg), Serrarens

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten, Promes, Röseler, Janssen, Seuntjens, Post, Susic, Opoku ( 90. Kum), Mlapa ( 76. Joosten), Grot ( 64. Van Ooijen).

mf2