Menu

Streetleague succesvol afgesloten!

woensdag 9 september 2020

De VVV-Venlo StreetLeague is een project van de VVV Foundation, gericht op verschillende wijken en kernen in de regio Limburg-Noord en in het bijzonder Venlo. Het project richt zich op mooie ontmoetingen op en naast het speelveld binnen de eigen wijk of kern maar ook zeker daarbuiten. De laatste speelronde van de VVV-Venlo Streetleague werd op vrijdag 21 augustus gehouden in Venlo-Noord bij het trapveldje aan de Frans Halsstraat.

De maanden april, mei en juni stonden centraal voor de ontmoetingen op het speelveld tussen de verschillende teams uit de wijken. Deze wedstrijden op het speelveld worden in de VVV-Venlo StreetLeague omschreven als het onderdeel ‘Sport’. Naast het onderdeel ‘Sport’ zijn ook de disciplines ‘Fair Play’ en ‘Buurtbijdragen’ deel van de StreetLeague. Tijdens het onderdeel ‘Fair Play’ wordt er gekeken naar het gedrag op het veld en of er ook op een eerlijke manier wordt gespeeld.

Het laatste, maar zeker niet het minste, onderdeel zijn de ‘Buurtbijdragen’. De ontmoetingen naast het speelveld vinden vooral plaats tijdens dit onderdeel. Tijdens de Buurtbijdragen helpen de spelers van de StreetLeague-teams de andere bewoners uit de wijk. Dit kan bijvoorbeeld door ouderen te helpen met het doen van boodschappen in de wijk. Door deze activiteiten verdienen zij ook punten voor de ranglijst.

In de Onder-15 competitie ging het team Black Panthers 1 er met de hoofdprijs vandoor. Het team eindigde voor respectievelijk FC Genooi en FC Picus U15. Team Samen Leven werd eerste in de Onder-17 competitie en versloeg daarmee beide teams van Yellow Panthers. Yellow Panthers 1 haalde de tweede plaats, Yellow Panthers 2 pakte de derde plaats.

Wij willen alle betrokkenen bij de VVV-Venlo StreetLeague 2020 bedanken voor het mede mogelijk maken van dit mooie Foundation-project, in het bijzonder Venlo.fit en Incluzio.

 

mf2