Menu

Strijdend ten onder

zondag 6 oktober 2019

Op zondagmiddag 16.45 stond er een mooie wedstrijd op het programma: PSV - VVV-Venlo. De ploeg van trainer Mark van Bommel was al 51 wedstrijden ongeslagen in het eigen Philips Stadion en wisten de laatste vier thuisduels maar liefst 12 doelpunten te scoren. Dat het lastig zou worden dat stond vast.

De licht geblesseerde Christian Kum werd uit voorzorg aan de kant gehouden en dus was Steffen Schäfer in de basis terug te vinden. In de voorhoede kregen Van Ooijen, Wright en Yeboah de voorkeur. Zo lang mogelijk de nul houden was het veelgehoorde advies.

Na een minuut stilte voor het overlijden van de vader van PSV’er Mo Ihattaren, was het toch echt onze eigen ploeg dat het eerste kwartier het initiatief nam. Yeboah liet in de eerste minuten al zien gevaarlijk te zijn met zijn snelheid. De eerste grote kans was echter voor Wright. De opkomende Pachonik bereikte met een mooi balletje onze spits die het in één keer probeerde. Zijn bal ging recht af op Ruiter, die eerste doelman Zoet verving. Oud VVV’er Unnerstall bleef dus op de bank.

Na 17 minuten was het PSV dat het initiatief in eigen handen nam. Onder andere Sadílek, Bruma en Dumfries wisten binnen een tijdsbestek van 10 minuten op doel te schieten, maar daar stond natuurlijk Kirschbaum! Vervolgens kwam toch het verwachte spelbeeld in de wedstrijd met een sterk verdedigend VVV-Venlo en soms zelfs tien PSV’ers op onze eigen helft. Gevaarlijk werden de Eindhovenaren niet en dus zochten beide ploegen de kleedkamers op met een 0-0 ruststand.

Ook na de thee veranderde het spelbeeld niet. PSV probeerde het, maar het waren onze eigen mannen die met gevaarlijke counters voor het grootste gevaar zorgden. Onder andere Yeboah en Van Ooijen vuurden schoten af op het vijandelijke doel. Maar uiteindelijk was het toch PSV dat op scoorde via een snelle counter: 1-0.

Slechts vier minuten later volgde een nieuw doelpunt voor de rood-witten en leek de wedstrijd gespeeld: 2-0. De nederlaag werd helemaal zeker toen daarna ook nog de 3-0 viel. Het was onze rechtsback Pachonik die door een geweldige volley de welverdiende eretreffer binnen schoot. Lang werd er sterk verdedigd door onze manschappen en dus was het doelpunt in de laatste minuten wat geflatteerd: 4-1.

Negentig minuten lang gestreden, maar een stunt was teveel gevraagd.

PSV - VVV-Venlo 4-1 ( 0-0 )
Bergwijn ( 61’ ), Dumfries ( 65’ ), Malen ( 70’ ), Pachonik ( 73’ ), Malen ( 86’ )

Scheidsrechter:  Allard Lindhout  
Geel: Kirschbaum ( VVV-Venlo )
Toeschouwers: 33.000

VVV-Venlo: Kirschbaum; Pachonik, Schäfer, Röseler, Janssen; Post, Cattermole (Neudecker 87’), Linthorst; Van Ooijen, Wright (Soriano 87’), Yeboah (Sinclair 67’)

PSV
: Ruiter; Dumfries, Schwaab, Viergever, Sadílek; Rosario, Gutiérrez (Thomas 85’), Bergwijn; Doan (Mitroglou 80’), Malen, Bruma (Gakpo 56’)

mf2