Menu

Succesvolle vidaXL VVV StreetLeague

dinsdag 10 augustus 2021

Het zit erop! De vidaXL VVV-Venlo StreetLeague. En we mogen wel spreken van een daverend succes, want op een paar regendruppels na, hadden we een prachtige week! Van voetbal tot rappen en van buurtbijdragen tot een virtuele wereldreis. Het zal er allemaal in.

Wat een toffe activiteiten  en workshops hebben de twee meiden- en 10 jongensteams mogen beleven. Dit alles in samenwerking met de Urban Summertour. Het rappen met DJ KimLee was ‘echt vette shizzle’ en dankzij de 3D-goggles van DutchGameMasters kregen de deelnemers een inkijkje in de wereld achter virtual reality. Een veganistisch kipbroodje uit de foodtruck van ‘De Gare Kip’ was een heerlijke boost voor een nieuwe wedstrijd, waar op het scherpst van de snede werd gestreden om de winst op het veld. Dat alles in de prachtige paarse shirts, aangeboden door vidaXL en Autorijschool Claudia Beurskens.

Maar niet alleen óp het veld werd er gestreden. Naast het veld werd er juist samengewerkt tijdens de buurtbijdragen. En ook daarmee werden de nodige punten voor de algemene vidaXL StreetLeague ranglijst verdiend. Met activiteiten als zandzakken scheppen, de wijk opruimen en flessen ophalen werden er in de wijk de nodige buurtbewoners blij gemaakt. En dat is uiteraard ook één van de doelstellingen van de StreetLeague: samen staan voor de wijk!

Uiteindelijk wist het team van Urban Strikers in de categorie 13-17 jaar te winnen. Bij de categorie 10-13 jaar was Team Venlo Oost 077 de grote winnaar. De Picus Girls gingen bij de meiden aan de haal met het goud. Deze teams mochten zich kronen tot de algeheel winnaar van de vidaXL VVV-Venlo StreetLeague, zomer 2021. Tijdens een fantastische finaledag, met finalewedstrijden op het jeugdcomplex van VVV-Venlo én een demo van een graffiti-artiest, toog de gehele crew naar Covebo Stadion - De Koel - waar een demonstratie freerunnen plaatsvond. Op het hoofdveld werd er gesprongen over deelnemers! Daarna werden de prijzen uitgereikt. Elke deelnemer kreeg een medaille en de winnende teams ontvingen een beker. Eén groot feest volgde, onder aanvoering van Dj Chris Now, die voor de gelegenheid zelfs zijn eigen draaitafels mee had genomen. Daar mocht een overheerlijk feestmaal van Pure Ingredients in combinatie met cateringpartner YveY van VVV-Venlo uiteraard niet bij ontbreken!

In het najaar zijn we er weer bij met de vidaXL VVV-Venlo StreetLeague. Hou de website van VVV-Venlo en de socials van de VVV Foundation in de gaten, want deze nieuwe editie mag jij niet missen!

De vidaXL VVV-Venlo StreetLeague is een samenwerking tussen de VVV Foundation, Incluzio en Venlo.fit en de Urban Summer Tour (cultuurimpuls Venlo). Het project wordt tevens ondersteund door Antares, Autorijschool Claudia Beurskens, vidaXL, VSBfonds, MarksVanHam Architectuur en Stichting Van Straatenfonds. Iedereen die bijgedragen heeft aan deze fantastische week, in het bijzonder ook onze vrijwilligers van de VVV Foundation: bedankt! Geïnteresseerd in ondersteuning van het project? Stuur een mail naar foundation@vvv-venlo.nl voor meer informatie.

mf2