Menu

Supporters thuis in Fancafé ‘Beej Jan’

woensdag 5 augustus 2020

Al lange tijd is VVV-Venlo bezig met de realisatie van het nieuwe Fancafé. Vanwege alle RIVM-richtlijnen en strenge wedstrijdprotocollen is het nog de vraag wanneer dit gebouw in gebruik kan worden genomen. Desondanks zijn wij drukdoende met de afbouw en kunnen we met trots de naam onthullen van dit nieuwe gebouw. Vanaf heden heet het fancafé namelijk Fancafé ‘Beej Jan’.

‘Beej Jan’ refereert vanzelfsprekend aan twee belangrijke ‘Jannen’ uit onze clubgeschiedenis, te weten Jan Klaassens en Jan Sanders.

Met 261 officiële profwedstrijden voor onze club en 57 interlands op zijn naam is Jan Klaassens één van de meest iconische spelers uit de clubgeschiedenis. Zijn standbeeld staat inmiddels al jaren voor het stadion en komt nu nóg beter tot zijn recht op het fanplein, dat is gelegen voor ons nieuwe Fancafé. Hierdoor kunnen supporters ook letterlijk een pilsje drinken ‘Beej Jan’.

Niet op het veld, maar juist daarbuiten is Jan Sanders een icoon voor de club. Als geboren Nijmegenaar zat het geelzwarte bloed al snel na zijn verhuizing naar Venlo in zijn hart. Als uitbater van het spelers- en later ook het supportershome is Jan uitgegroeid tot een clubman die hart had voor (jeugd)spelers en supporters. Jan was meer dan alleen een barman. Hij was een vertrouwenspersoon en altijd in voor gezellige, maar zeker ook serieuze gesprekken. Iedereen kende Jan en Jan kende iedereen. Zodra de situatie het toelaat kunnen supporters nu dus weer een pilsje drinken ‘Beej Jan’. Zo blijft hij verbonden aan de club op de manier waarop hij zijn plek in de clubgeschiedenis heeft verworven.

Zoals vermeld is het vanwege Coronaregelgevingen helaas nog de vraag wanneer het Fancafé officieel in gebruik kan worden genomen. Inmiddels wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting en uitstraling, waardoor het op korte termijn gebruiksklaar is. In overleg met onze veiligheids- en gezondheidspartners zullen we echter op zoek gaan naar het moment waarop we dit gebouw daadwerkelijk kunnen en mogen gaan gebruiken waarvoor het bedoeld is: als Fancafé voor onze supporters.

Hopelijk tot snel ‘Beej Jan’!

mf2