Menu

Supportersavond druk bezocht

dinsdag 28 mei 2019

Op de druk bezochte supportersavond in Covebo Stadion - De Koel - hebben algemeen directeur Marco Bogers en technisch manager Stan Valckx teruggekeken op het afgelopen seizoen en een toelichting gegeven op actuele ontwikkelingen. Met het volledig geslaagde afgelopen seizoen nog vers in de herinnering, leverde de avond een stevige dosis enthousiasme op bij de fans. De primeur van het vastleggen van onze nieuwe doelman Thorsten Kirschbaum zorgde voor een goed begin van de avond. De 1.95m lange Duitser tekende een contract voor twee seizoenen.

Stan Valckx gaf daarna inkijk in de zoektocht naar nieuwe spelers en het geloof dat we weer een goed team samengesteld gaan krijgen. Marco Bogers blijft echter benadrukken dat VVV-Venlo moet handelen met beperkte middelen.

Aandelenuitgifte
Marco Bogers ging daarna in op de status van investeerders. De noodzakelijke aandelenuitgifte krijgt inmiddels gestalte en momenteel gericht op het vinden van grootaandeelhouders. Het beheer van het Gouden aandeel is inmiddels ondergebracht bij de Stichting Continuïteit VVV-Venlo. In een latere fase kunnen ook de fans meedoen aan het plan zodra de uitgifte van certificaten is geregeld. Dit is juridisch complex en heeft een goede uitwerking nodig, iets dat tijd kost.

De aangifte van aandelen is mede het resultaat van de wijzigingen in de organisatiestructuur binnen VVV-Venlo. Zo is er tegenwoordig een raad van commissarissen onder leiding van voorzitter Ineke Gutterswijk. Deze heeft een meer toezichthoudende dan sturende rol.

Verbouwingsplannen stadion
Betreffende de verbouwingsplannen van het stadion lichtte Marco Bogers het uitstel van de nieuwbouw van de Hai Berden-tribune nader toe. Deze uitleg zorgde voor begrip: de benodigde vergunningen en de noodzakelijke aanpassing van het bestemmingsplan hebben tijd nodig. Bovendien is de zoektocht naar financiers vertraagd door juridische zaken die geregeld moesten worden en langer duurden dan op voorhand was ingeschat. Het masterplan, dat vorig jaar werd gepresenteerd, blijft overeind.

Volgens de planning wordt het nieuwe entreegebouw met ticket- en fanshop net voor de start van het nieuwe seizoen opgeleverd. Daarnaast zet VVV-Venlo actief in op realisering van een nieuw supportershome. Dit ondanks het uitstel van de nieuwbouw van de Hai Berden-tribune. Op de plaats waar nu nog het FanCentre staat, komt een door Neptunus geplaatst gebouw van 12x12 meter. De gesprekken met gemeente en politie over voorwaarden en vergunningen verlopen positief, al moet wel rekening worden gehouden met voorwaarden vanuit de veiligheidsdriehoek. Het streven is het supportershome op te leveren in de interlandweek van begin september. Tot die tijd zal er een Fanzone komen achter de Hai Berden-tribune, zoals dit afgelopen seizoen ook twee keer het geval is geweest.

Nieuwe horecapartner
De aankondiging dat met het aantrekken van de nieuwe horecapartner YveY onder meer de mogelijkheid is gecreëerd om elektronisch te betalen voor spijs en drank in het stadion, werd met grote tevredenheid aangehoord. ‘Dat is echte vooruitgang’, was het algemene gevoel onder de aanwezige supporters. Ook de verbetering van de horecapunten werd met blijdschap ontvangen. Overigens gaat YveY bij VVV-Venlo zoveel mogelijk samenwerken met lokale ondernemers. Niet alle aanpassingen zullen vanaf speeldag één gerealiseerd zijn. Bij VVV-Venlo blijft het credo ‘trede voor trede de trap omhoog’. De verbeteringen in de horeca is één van de veranderingen die gebaseerd zijn op de uitkomsten van het KNVB fan-onderzoek van afgelopen seizoen. Dergelijke onderzoeken en reacties van supporters blijven belangrijk om de juiste stappen te kunnen blijven zetten.

Vereenvoudiging clubcardregeling
Tot slot is de club in gesprek met de gemeente over vereenvoudiging van de clubcardregeling. Gestreefd wordt naar een koppeling met het MijnVVV-account, waardoor het voor fans makkelijker wordt wedstrijden van VVV-Venlo te bezoeken, maar wel een juiste registratie i.v.m. veiligheid verzekerd is.

De avond eindigde met een gezellige borrel, waarbij het vertrouwen in de ontwikkeling van de club duidelijk aanwezig was.

De club wenst alle supporters een fijne vakantie en hoopt in augustus het seizoen te gaan beginnen in een volle Koel!

mf2