Menu

Supportersavond: kritisch, maar positief

maandag 21 oktober 2019

Supporters kunnen niet zonder VVV-Venlo en VVV niet zonder haar supporters. Dat is de VVV-Venlo familie en dus kwamen een kleine honderd supporters op maandagavond naar Covebo Stadion - De Koel – om te praten over het voetbal, de selectie, de horeca, de financiën, het Fancafé en het bier!

Nieuwe perschef Stijn Vullings en algemeen directeur Marco Bogers openden de avond en heten de supporters welkom. Vervolgens was het de beurt aan hoofdtrainer Robert Maaskant en technisch manager Stan Valckx. Voetbal was het hoofdonderwerp, waarbij de hoofddoelstelling nog steeds handhaven blijft, en het liefst zo snel mogelijk. ‘’Van de top 8 hebben we 7 tegenstanders gehad, waarbij je tegen PSV een uur lang goed speelt en tegen Vitesse de beste eerste helft van het seizoen speelt. Ondanks de 0-3 ruststand is dat wel het voetbal waar we heen willen en waar we als technische staf en spelersgroep ook achterstaan’’, aldus Robert Maaskant.

Ook Stan Valckx kwam uiteraard aan het woord en gaf een inkijkje in zijn werkwijze met onder andere Lee Cattermole, Keisuke Honda en Tino-Sven Sušić. Ook ging hij in op de tweede doelstelling: kapitaal genereren op het veld door minder huurlingen aan te nemen en meer met vaste contracten te werken.

Vervolgens gingen Marco en meerdere mensen van de club in op actuele zaken, zoals de financiën van de club en nieuwe ontwikkelingen in en rondom het stadion. De Fanshop staat al een tijdje, het museum komt eraan en de horeca… Dat kreeg de nodige aandacht deze avond.

Maar eerst de financiën. De jaarcijfers waren rood het afgelopen seizoen met een negatieve balans van 300.000, ondanks de verkoop van Mlapa. ‘’Die transferopbrengsten gingen voor een groot deel, net zoals bij de transfers van Leemans van Van Crooij, naar het investeringsfonds. De sponsorinkomsten stegen met een half miljoen, maar de wedstrijdbaten bleef achter ten opzichte van de begroting’’, lichtte Marco Bogers toe.

Over het Fancafé was te melden dat deze er dan eindelijk komt. Niet op de eerder gecommuniceerde datum van 24 november. In overleg met de fans is namelijk besproken om het Fancafé op te leveren wanneer deze 100% af is. En dus vindt de opening plaats tijdens de eerste wedstrijd na de winterstop. Na de Supportersavond kregen onze supporters dan ook de kans om mee te denken over de inrichting.

Dat het bier op was tijdens de eerste competitie wedstrijd, gaf ook op de supportersavond paniek. Logisch… En geloof ons, het wordt beter. Er moet meer bier komen, het personeel moet sneller en de kwaliteit moet omhoog. Het online opwaarderen via de app werkt, na een storing afgelopen zaterdag, inmiddels weer. Dus ook op dat vlak maken we stappen.

Robert Maaskant sloot de avond met een compliment aan de supporters voor het applaus na de 0-4 nederlaag afgelopen zaterdag. En dat applaus klonk ook nu deze avond meerdere malen.

Supporters, bedankt!

mf2