Menu

Supportersverhaal: Gerrit van der Vorst

vrijdag 14 juni 2019

Naam:  “Gerrit van der Vorst, bijna 72 jaar. Daarvan ben ik al 47 jaar getrouwd. We hebben twee zoons en vier kleinkinderen.”

Woonplaats
: “We wonen in Zeist.”

Reistijd van thuis naar het stadion
: “Met de auto een kleine 1,5 uur, met de trein 2,5 uur.”

Fan van VVV-Venlo sinds
: “Sinds 1958. Met een vriendje en zijn vader ging ik eens mee naar De Kraal. Zonder geld, maar ik wist van mijn oud papier-verkoop op het woonwagenkamp, dat daar een gat in de omheining zat. Die eerste wedstrijd was een geweldige ervaring.”

Waarom ben je fan van VVV-Venlo: “Mijn wieg stond In Venlo en mijn jeugdjaren bracht ik door in de Bloemenbuurt ‘op de Berg’, op loopafstand van De Kraal. Dan ontkwam je als voetballiefhebber haast niet aan een gang naar VVV. Een mooie club met een bijzondere geschiedenis, vaak met aanraakbare voetbalhelden uit de streek en een knus stadion. De club heeft ook iconische voorzitters gehad, zoals Jo van Daalen - die van de KNVB onrechtvaardige, zware schorsingen kreeg - Jeu Sprengers en Hai Berden.

Eerste wedstrijd: “De eerste wedstrijd die ik me nog herinner, is VVV - GVAV (nu FC Groningen), omdat er wat gedoe was rond GVAV-keeper Otto Roffel. Ik meen dat zijn keeperspet uit de goal gepakt werd door een jongen. De politie kwam er nog even bij. Totaal-amusement, zullen we maar zeggen. Ik heb het even nagekeken en die wedstrijd was op zondag 27 mei 1958.”

Beste herinnering aan VVV-Venlo: “Het was indrukwekkend om in 1963 met Venlosche Boys A1 in De Kraal tegen een Duits jeugdelftal te spelen. Laatst heb ik trouwens Wim Moorman in een lezing in het gemeentearchief prachtige anekdotes horen vertellen over juist de moeilijke jaren van de club. Maar er zijn in die 60 jaar zoveel hoogtepunten geweest. Ik schrijf over VVV in vroeger jaren, op floddergatsblog.com van Sef Derkx. Daarbij merk ik dat ik mijn beste herinneringen bewaar aan boomlange Herman ‘de Mins’ Teeuwen. Hij was de grote favoriet van het publiek en speelde daar helemaal op in. Met z’n allen riepen we bij een achterstand: ‘Herman. Herman’. En dat hielp vaak!”

Beste speler die je ooit in De Koel hebt zien spelen: “In De Kraal heb ik veel topvoetballers zien spelen. In De Koel vond ik tot nu toe Keisuke Honda de beste. Ik ben speciaal voor hem naar FC Utrecht - VVV gegaan. Scoorde hij met een schitterend afstandsschot.”

Als ik geen fan was van VVV-Venlo dan was ik fan van… en waarom dan wel? “Voor zo’n jeugdliefde bestaat wat mij betreft geen alternatief. ‘Lief en leed’ hebben een sterke band geschapen. FC Utrecht (op fietsafstand) maakt dus geen schijn van kans, al ga ik wel eens kijken. Het is ook fijn om in De Koel te komen, en met die komende aanpassingen wordt dat alleen maar fijner.”

mf2