Menu

VVV grijpt net naast titel KPN eDivisie

donderdag 3 juni 2021

In maart startte het nieuwe seizoen van de KPN eDivisie. Het was het tweede seizoen als speler voor Jesper Maes. Ditmaal met een nieuwe teamgenoot: Stefano Pinna werd gehuurd van KRC Genk. Na een meeslepend seizoen eindigden onze esporters op een 12e plek, genoeg voor een plek in de Play-offs.

Play-offs
De Play-offs bepalen welke vier teams, naast de top 4 van de competitie, zich alsnog plaatsen voor de eDivisie finals. De tegenstander in deze Play-offs was nummer 5, FC Twente. De Tukkers werden echter overtuigend aan de kant gezet met 1-5 en dus konden onze mannen zich voor de allereerste keer klaar gaan maken voor de eDivisie finals!

eDivisie finals
Woensdag 2 juni was het zover: de officiële eDivisie Finals. Om zichzelf optimaal voor te bereiden, trok Team VVV zich terug in het H20 Rabo Esports Stadium in Purmerend.

De eerste tegenstander was Vitesse in de kwartfinale. Na een 2-3 nederlaag van Stefano, trok Jesper de stand gelijk door met 2-1 te winnen. Een verlenging bracht opnieuw geen winnaar en dus moest de beslissing vallen door middel van een penaltyreeks. Deze spannende penaltyserie werd overtuigend gewonnen door Jesper en dus stoomde VVV door naar de halve finale!

In de halve finale troffen onze mannen FC Emmen. Ditmaal wist Stefano in de eerste wedstrijd wél te winnen ( 2-1 ) en haalde Jesper met een gelijkspel ( 1-1 ) de definitieve winst binnen. Dat betekende een grootse stunt in deze eDivisie competitie, want als nummer 12 plaatste VVV zich alsnog voor de Grand Final!

Grand final
Dé finale werd gespeeld tegen PSV, de nummer 1 van de reguliere competitie. Bij de tegenstander speelt Dennis Verhoeven die vorig jaar nog de vijfde plek behaalde met VVV in de eDivisie. De winnaar van de eDivisie Grand Final werd bepaald door een ‘Best of three-reeks’, waarbij er elke wedstrijd een winnaar moest worden bepaald.

Dat beloofde dus veel spanning en die kwam er ook… Stefano Pinna mocht in de eerste wedstrijd aantreden tegen Ali Riza. Onze Belgische oud-wereldkampioen kwam knap op 1-0, maar moest vrij snel daarna de 1-1 incasseren. De reguliere speeltijd bracht geen winnaar en dus moest er direct verlengd worden. Lang leek de verlenging uit de draaien op opnieuw een penaltyserie, totdat Ali in de 116e minuut het verschil maakte. De eerste wedstrijd werd dus met 1-2 verloren.

Dat betekende een helse klus voor Jesper die aan mocht treden tegen oud teamgenoot en tevens goede vriend, Dennis Verhoeven. Bij winst zou er een derde wedstrijd aan te pas komen en bij een nederlaag was het over en sluiten. Tot twee keer toe kwam Jesper op achterstand ( 1-0 en 2-1 ), maar beide keren wist de Brabander goed terug te komen tot 2-2. Opnieuw geen winnaar in de reguliere speeltijd. De verlenging bood veel spanning, maar geen doelpunten en dus moest de tweede wedstrijd beslist worden op basis van penalty’s: 5-6 in het voordeel van PSV.

Knappe prestatie
En dus greep Team VVV nét naast de titel van de KPN eDivisie. Een momentje van teleurstelling werd al snel vervangen door een gevoel van trots. Deze enorme knappe prestatie wordt door de eDivisie dan ook beloond met € 10.000,- aan prijzengeld!

Wij danken onze hoofdsponsor eSports Mifa Aluminium en eSports partners de Hypotheek Strateeg Venlo, Seacon Logistics, vidaXL en Rabobank voor hun support en steun! Ook gaat onze dank uit naar de H20 Esports Campus voor de gastvrijheid.

mf2