Menu

Team VVV start sterk in eDivisie

donderdag 1 april 2021

Het gloednieuwe eDivisie seizoen is pas twee speelrondes oud, maar de start is veelbelovend. Iedere dinsdag en woensdag spelen de geelzwarten een eDivisie wedstrijd tegen een andere Eredivisieclub. De eerste wedstrijd van het seizoen troffen onze manschappen de Tricolores uit Tilburg. Willem II werd verslagen met 5-4 ( 1-2 en 4-2 ). Een dag later werd SC Heerenveen met 5-3 ( 2-1 en 3-2 ) terug naar Friesland gestuurd.

Elk jaar worden er twee eDivisie seizoenen gespeeld. Van oktober tot en met december vindt het eerste seizoen plaats en van maart tot en met juni wordt het tweede seizoen gespeeld. Een plek in de WK Play-offs en € 50.000 staat op het spel. Wedstrijden tussen clubs worden gespeeld over twee duels, waarvan één op de Playstation en één op de Xbox. Beide duels worden bij elkaar opgesteld en zo wordt uiteindelijk de einduitslag bepaald.

Wijziging in team
In het vorige seizoen, wat zich afspeelde in oktober tot en met december, waren het esports Jesper Maes en Lars de Jong die VVV-Venlo vertegenwoordigden. Een uitermate teleurstellend seizoen met de laatste plaats als gevolg. Een verandering in het team was dan ook gewenst en dus huurde VVV-Venlo eSports de esporter van KRC Genk.

Niet zomaar een esporter, maar de wereldkampioen van 2018, oud speler van onder andere PSV en OSC Lille en Belgisch e-international. De komst van Stefano Pinna naar VVV-Venlo was een stunt én werpt dus nu al z’n vruchten af met zes punten uit twee duels.

Succes
Wij wensen onze manschappen uiteraard veel succes voor het resterend seizoen. Aankomende dinsdag, 6 april, staat de volgende tegenstander te wachten. Dan is FC Groningen de tegenstander. De wedstrijden zijn te volgen via het YouTube kanaal van de eDivisie.

mf2