Menu

Tegemoetkomingsregeling nieuwe seizoen opgeschort

maandag 29 juni 2020

Publiek welkom in De Koel; tegemoetkomingsregeling nieuwe seizoenkaarthouders opgeschort

Woensdag 24 juni jl. had het kabinet fantastisch nieuws voor de gehele sportwereld en met name ook voor het betaald voetbal in Nederland: vanaf 1 juli mag er weer getraind én gevoetbald worden. En dat alles met, uiteraard onder voorwaarden, publiek!

Als club zaten wij op dat goede nieuws te wachten. Want… voetbal is voor iedereen! En voetballen voor lege tribunes, daar zitten wij absoluut niet op te wachten. Dat betekent dat wij er naar streven om vanaf de competitiestart zoveel mogelijk toeschouwers in Covebo Stadion - De Koel - te ontvangen. De KNVB heeft de start van de competitie in de concept speeldagenkalender opgenomen op zaterdag 12 september.

We moeten uiteraard afwachten wat de exacte regelgeving gaat worden vanuit de KNVB wat betreft inrichting en capaciteit. Als dat bekend is kunnen we pas kijken om hoeveel toeschouwers het precies gaat en welke eventueel aanvullende mogelijkheden Covebo Stadion - De Koel - ons nog kan bieden.

Feit is wél dat we als club op dat moment keuzes zullen moeten maken in het ‘toegangsbeleid’. Uiteraard zullen we daarbij voorrang geven aan seizoenkaarthouders, onze trouwe bezoekers. Zij krijgen het eerste recht om bij wedstrijden in het stadion aanwezig te zijn.

Algemeen Directeur Marco Bogers: “Toen woensdag dat goede nieuws bekend werd, hebben wij tevens bewust besloten om de tegemoetkomingsregeling voor mensen die vanaf 25 juni een seizoenkaart kopen op te schorten. De mensen die nu een seizoenkaart aanschaffen, hebben immers meer kennis en achtergrondinformatie en kunnen nu veel beter inschatten hoe groot de kans is dat ze aanwezig kunnen zijn bij de thuiswedstrijden met ingang van de competitiestart.

Tegenover die relatieve zekerheid staat het vervallen van de tegemoetkomingsregeling. Aan de ene kant meer zekerheid, aan de andere kant wat meer risico. Dat is wél zo fair richting de mensen die meteen vanaf de start van de verkoop een seizoenkaart hebben aangeschaft. Voor die mensen blijft de tegemoetkomingsregeling onveranderd van kracht.

Uiteraard moet ik bij dit alles nog steeds opmerken dat we als club nog géén enkele garantie kunnen geven, aan niemand. Maar zodra we meer weten over hoe we dit alles kunnen gaan vormgeven, zullen we dat zo snel mogelijk communiceren.”

mf2