Menu

Funpop; het meest sympathieke festival

zaterdag 20 april 2019

Als regioclub willen we juist goede doelen in onze eigen regio steunen. Funpop is één van de drie goede doelen dit wij steunen dit seizoen. De wedstrijd VVV-Venlo - De Graafschap staat volledig in het teken van Funpop.

Funpop is het grootste open air festival van Nederland voor mensen met een verstandelijke- of meervoudige beperking, hun begeleiders, ouders, vrienden en verder iedereen die deze doelgroep een warm hart toedraagt. Het initiatief ontstond in 1995 bij een aantal enthousiaste mensen, dit naar aanleiding van een congres door en voor mensen met een verstandelijke beperking. Een van de stellingen luidde toen dat ook deze kwetsbare groep wil uitgaan, feestvieren en elkaar ontmoeten.

Dit jaar wordt Funpop alweer voor de 23e keer georganiseerd. Het evenemententerrein “Kasteelpark Ter Horst” in Horst is al enige tijd de vaste locatie waar ieder jaar zo’n 500 vrijwilligers uit de gehele regio klaarstaan om onze doelgroep een fantastisch en onvergetelijk weekend te bezorgen. Funpop zorgt voor een stuk geluk en een plek waar mensen zich thuis, lekker en veilig voelen.

Rowwen Hèze reist van buurdorp America af naar Horst om daar op zondag 26 mei een onvergetelijke show neer te zetten. Deze 6 heren zullen hun klanken door Limburg laten klinken alvorens ze doorreizen naar Pinkpop in juni dit jaar. Daarnaast zullen Nick & Simon met live-band op de zaterdag alles Funpoppers een muzikale ode brengen. Buiten deze twee toppers geven onder andere Davina Michelle, 2 Brothers on the 4th Floor, Dries Roelvink, Samantha Steenwijk, Vinchenzo en John de Bever acte de presente!

Funpop is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een waar belevingsfestival, waar naast veel muziek ook diverse andere activiteiten centraal staan.

De kaartverkoop voor Funpop 2019 is gestart. Funpop is hét openluchtfestival voor mensen met een verstandelijke beperking, maar ook voor hun familie, vrienden en alle andere festivalliefhebbers.

Funpop 2019 wordt op zaterdag 25 en zondag 26 mei gehouden. Kaarten zijn te verkrijgen via www.funpop.nl.

Funpop: Het meest sympathieke festival van Nederland!

mf2