Menu

Teleurstellende start Esports team VVV

donderdag 3 december 2020

De start in de eDivisie is niet wat Jesper en Lars voor ogen hadden. De eDivisie is ondertussen drie weken bezig en iedere dinsdag en woensdag wordt er een wedstrijd gespeeld tegen een andere Eredivisie ploeg. Anders dan afgelopen jaren nemen de jongens het vanuit thuis op tegen de andere clubs in plaats van in een grote studio. Dat heeft alles te maken met de Coronaperiode waarin we zitten.

De eerste week stonden twee kampioenskandidaten op het programma namelijk: AZ en Vitesse. Beide wedstrijden gingen nipt verloren op individuele klasse van de tegenstanders. De tweede week bood meer perspectief tegen Willem II en Sparta. Na een teleurstellende nederlaag tegen Willem II lukte het niet om tegen het verrassend goed presenterende Sparta te winnen. Beide wedstrijden eindigde in een gelijkspel. Dat betekende wel het eerste puntje voor onze jongens.

Na het opgedane vertrouwen en het eerste puntje, is het de jongens niet gelukt om dit een passend vervolg te geven. Tegen zowel FC Emmen (dinsdag) en Fortuna Sittard (woensdag) werd verloren. De wedstrijd van dinsdag was voor beide spelers een wedstrijd om snel te vergeten. Jesper verloor de heenwedstrijd met 3-0 en Lars lukte het niet om deze slechte uitgangspositie nog recht te zetten. Hij verloor met 0-2.

De wedstrijd om de strijd van Limburg moest een omslagpunt worden voor de mannen van VVV. Lars die begon op de XBOX tegen Jason Glas speelde een wedstrijd waarin weinig kansen opleverde. De wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel. Jesper, die het opnam tegen een van de betere spelers in de Playstation competitie, speelde een goede wedstrijd. Jammer genoeg verloor hij in een doelpuntrijke wedstrijd met 3-2.

Zodoende bezetten de mannen na 6 wedstrijden de 17e plek met maar 1 punt. Desondanks is er genoeg vertrouwen dat er dit seizoen genoeg punten worden gepakt. De komende week staan de wedstrijden tegen de esports teams van PEC Zwolle ( 15e ) en FC Groningen ( 3e ) op het programma.

mf2