Menu

Terugblik op 2019 met jeugdopleiding

dinsdag 31 december 2019

Terugblikken op het afgelopen jaar betekent terugblikken op 2 halve seizoenen. De makkelijkste manier om dit te doen is te kijken naar de harde cijfers, het product van de afgelopen periodes. Als we dit als uitgangspunt nemen dan mogen we best trots zijn op de behaalde successen. De O19 eindigde in de voorjaarsreeks op de 1ste plek in de competitie, met als hoogtepunt de overwinning op PSV O19 in de kwartfinale van de beker. Ook de O15 eindigde als 1ste met een promotie als gevolg. In de najaarsreeks realiseerde de O15 nog een promotie waardoor ze in het begin van 2020 in de eredivisie laag mogen uitkomen. De O17 wist in de 1ste ronde van de beker landskampioen AZ O17 te verslaan. Onze O13 “presteert” het elke week om in de O14 competitie het hoofd boven water te houden door tegen elke tegenstander, ouder en fysiek verder ontwikkeld, competitief en positief te blijven en ontwikkeling boven het winnen van wedstrijden te plaatsen. Ook onze onderbouw teams laten wekelijks zien dat ze, ondanks het feit dat ze gemiddeld jonger zijn dan de tegenstanders, door een positieve instelling, hard werken en verzorgd voetbal resultaat kunnen behalen. Naast de mooie teamsuccessen zijn er ook mooie individuele successen te vermelden, eigenlijk het belangrijkste voor onze opleiding. Evert Linthorst en Simon Janssen maakte vorig eredivisie seizoen, als O19 spelers al hun debuut in VVV-Venlo 1. Evert is inmiddels vaste kracht in het eerste en ook Simon behoort tot de vaste selectie. In december mochten Aaron Bastiaans ( O18 ) en Stan van Dijk ( O20 ) ook hun debuut maken in de eredivisie. Mooi om te zien dat 40% van de eredivisie-selectie bestaat uit eigen opgeleide spelers.

Ten grondslag aan deze mooie resultaten oftewel het product van onze opleiding ligt het proces. De resultaten zijn het gevolg van de gekozen route, de visie van de opleiding maar vooral ook van de mensen betrokken bij de opleiding. De belangrijkste hierin zijn de spelers. De investering die vele spelers al jaren maken om 6 dagen per week naar VVV-Venlo te komen om te werken aan hun droom, hun doel, hun ambitie vergezeld met hard werken, discipline, een topsport-mentaliteit, de combinatie met school en het op zij zetten van andere dagdagelijkse zaken die voor de meeste kinderen als normaal worden ervaren. Natuurlijk spelen hun ouders hierin een belangrijke rol om dit alles te kunnen ondersteunen.

Een andere belangrijke groep binnen de opleiding is de (ondersteunende) staf. Professionals en vrijwilligers die zich dagelijks inzetten voor het welbevinden, het opvoeden en het opleiden van onze spelers. Mensen die elke dag de visie en de cultuur van VVV-Venlo uitdragen met als doel alle jeugdspelers zo sterk mogelijk in de (voetbal)maatschappij te zetten. Dit vergt veel toewijding, inzet, liefde, discipline maar ze krijgen er veel voor terug: jonge mensen zien ontwikkelen tot sterke persoonlijkheden.

Met gepaste trots kijken we terug op 2019, trots op het product maar zeker ook op het proces.

Allen die hun steentje hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van onze opleiding wil ik langs deze weg van harte bedanken en iedereen een mooi, gezond en sportief 2020 wensen.

Roger Bongaerts
Hoofd Opleiding

mf2