Menu

Thorsten Kirschbaum nieuwe doelman

maandag 27 mei 2019

VVV-Venlo heeft Thorsten Kirschbaum aangetrokken als opvolger van de naar PSV vertrokken Lars Unnerstall. De 1.95m lange doelman komt transfervrij over van Bayer Leverkusen.

Kirschbaum ( 32 ) werd opgeleid bij 1. FC Nürnberg en Hoffenheim en speelde diverse jeugdinterlands, waaronder zeven voor Jong Duitsland. In de jaren daarna was hij onder meer actief voor Energie Cottbus, VFB Stuttgart en Bayer Leverkusen. Manager Voetbal Stan Valckx: “Thorsten is een ervaren doelman die zijn kwaliteiten in het verleden ruimschoots bewezen heeft. We hebben er alle vertrouwen in dat hij een prima opvolger is van Lars.”

De doelman zelf is blij met zijn komst naar Venlo. “Ik heb trainer Maurice Steijn en Stan Valckx leren kennen en zij hebben me warm gemaakt voor deze club. VVV lijkt me een echte familieclub. Ik kreeg een heel goed gevoel. Ik ken Lars Unnerstall en ik weet dat hij immens populair is in Venlo. Maar dat voelt niet als extra druk voor mij. Dat hij het goed gedaan heeft, is alleen maar mooi. Nu mag ik het gaan bewijzen.”

Kirschbaum tekent bij VVV een contract voor twee seizoenen.

mf2