Menu

Tobias Pachonik is een Venlonaar

donderdag 11 juli 2019

De kogel is door de kerk: Tobias Pachonik is een Venlonaar! De 24-jarige Duitse verdediger tekende vandaag een contract dat hem voor 3 jaar aan onze club verbindt. Hij komt over van Carpi FC 1909, dat afgelopen seizoen uitkwam in de Italiaanse Serie B. Pachonik werd afgelopen seizoen nog uitgeroepen tot beste rechtsback van deze league. 

De stevige verdediger, die bij voorkeur rechtsback speelt, maakte zijn profdebuut bij 1. FC Nurnberg. Via Stuttgarter Kickers en Schalke ’04 kwam hij in 2017 bij Carpi FC 1909 terecht, waar hij de afgelopen seizoenen een vaste waarde was.

Pachonik is verheugd dat de overgang eindelijk officieel is: “De club en ik waren al snel tot overeenstemming gekomen, maar er moesten nog wat andere zaken afgehandeld worden. Dat is gelukkig allemaal geregeld en vanaf nu kan ik me volledig richten op mijn nieuwe team. Ik kijk er naar uit om in de eredivisie mijn kwaliteiten te laten zien!”

Onze technisch manager Stan Valckx had vanaf begin het volste vertrouwen: “Sommige zaken gaan snel, andere duren wat langer. Maar ik heb me geen moment zorgen gemaakt over de komst van Pachonik. Met deze ervaren rechtsback is onze verdediging compleet”.

mf2