Menu

Toegangsbeleid tijdens Corona

donderdag 30 juli 2020

Supportersinformatie bezoek wedstrijden VVV-Venlo in coronatijd.

Eind juni presenteerde de KNVB het nieuwe protocol ‘veilige opstart van het betaald voetbal’ voor het seizoen 2020-2021. Aan de hand van dit protocol zijn wij als club aan de slag gegaan om een plan te maken waarbij we zoveel mogelijk supporters toegang kunnen verschaffen tot Covebo Stadion - De Koel -. Uiteraard geheel in lijn met de huidige coronavoorschriften van het RIVM.

Thuiswedstrijden VVV-Venlo
Wij zijn blij dat het door het huidige protocol mogelijk is geworden om een gedeelte van het publiek weer toe te laten in ons stadion. Het toelaten van beperkt publiek binnen de huidige coronavoorschriften zorgt echter wel voor de nodige consequenties:

 • Seizoenkaarthouders hebben te allen tijde voorrang op Flexkaarthouders en op supporters die losse kaarten kopen;
 • We kunnen seizoenkaarthouders niet verzekeren dat zij op hun eigen plek kunnen zitten. Dit komt omdat de afstand tussen iedere bezette zitplaats voor een volwassene 1,5 meter moet zijn (indien niet uit hetzelfde huishouden).
 • Elke supporter moet verplicht op een stoel plaatsnemen en mag niet staan;
 • Er worden zogenaamde ‘timeslots’ gehanteerd bij binnenkomst en vertrek van supporters;
 • Voorafgaand aan alle thuiswedstrijden wordt er een gezondheidscheck gedaan en moet iedere supporter zich registreren.

Ondanks al deze maatregelen is VVV-Venlo blij dat het haar supporters weer mag verwelkomen in Covebo Stadion - De Koel -. Alles goed en ordelijk laten verlopen, kunnen we helaas niet alleen. Wij verwachten dan ook dat onze supporters zich verantwoordelijk opstellen met betrekking tot de RIVM richtlijnen.

In overleg met stakeholders
VVV-Venlo heeft veelvuldig intern overleg gevoerd met alle afdelingen binnen de club over de beste hanteerbare oplossingen op allerlei gebieden. Maar ook met de diverse supportersgroeperingen is VVV-Venlo in overleg getreden. Daarnaast voert de club bijna wekelijks overleggen met diverse externe partijen zoals de Veiligheidsregio Noord Limburg, Gemeente Venlo, de GGD, de politie en de brandweer over de diverse maatregelen, regelgevingen en verordeningen. Dat heeft geresulteerd in diverse protocollen en het belichten van een aantal scenario’s.

Tevens zijn er gesprekken geweest met externe partijen om eventueel noodtribunes te plaatsen om de capaciteit van het stadion (tijdelijk) te vergroten. Helaas zijn deze opties uiteindelijk te kostbaar gebleken. Dat betekent dat de club het plaatsen van zoveel mogelijk toeschouwers op een creatieve manier moet oplossen. Momenteel zijn er op de publiekstribune ruim 2.200 seizoenkaarten verkocht. Het stadion biedt in totaal plaats aan 8.000 supporters (inclusief Businesstribune en uitvak). Feit is derhalve, dat wij gezien alle regelgevingen en maatregelen niet iedereen tegelijk kunnen ontvangen in De Koel. Wedstrijdgerelateerd betekent het dat we helaas niet alle seizoenkaarthouders iedere thuiswedstrijd kunnen verwelkomen.

Toegangsbeleid
In overleg met alle stakeholders zijn we tot de volgende oplossingen gekomen om voor iedereen de meest optimale situatie te creëren:

 1. Tot op heden kunnen we elke seizoenkaarthouder om de wedstrijd ontvangen in Covebo Stadion - De Koel -. Wat thuiswedstrijden tegen de top-4 betreft: in de eerste seizoenshelft spelen we thuis tegen Ajax en Feyenoord. Iedere seizoenkaarthouder kan één van deze twee wedstrijden bezoeken;
 2. Seizoenkaarthouders die deel uitmaken van één huishouden en die samen naar de wedstrijd willen gaan en naast elkaar willen zitten, kunnen zich via dit contactformulier. Door het invullen van het contactformulier staan je gezinsleden ingeschreven als huishouden en word je om de wedstrijd ingedeeld in een vak met meerdere huishoudens;
 3. Voor iedere thuiswedstrijd moeten supporters, die niet als één huishouden naar de wedstrijd komen, zich afzonderlijk registreren. Dit kan door een gratis e-ticket te bestellen via je eigen MijnVVV-account. Voor iedere wedstrijd moet je een specifieke plek kiezen. Hieronder volgt een stappenplan hoe we dit gaan aanpakken.

We proberen ervoor te zorgen dat een seizoenkaarthouder zo dicht mogelijk bij zijn eigen stoel (staat op seizoenkaart) kan zitten. We kunnen echter niemand garanderen dat hij op zijn eigen stoel, vak of tribune kan zitten.

Stappenplan kaarten bestellen ‘huishouden’
Om zoveel mogelijk seizoenkaarthouders toegang te geven tot elke thuiswedstrijd, is het van belang dat de stadioncapaciteit zo groot mogelijk gemaakt wordt. Gezinnen en huishoudens kunnen ons daarbij helpen door kenbaar te maken dat zij samen komen en bij elkaar willen zitten.

 1. Meld je aan door dit contactformulier volledig in te vullen (geef tevens voorkeur voor bezoek VVV-Ajax of VVV-Feyenoord door);
 2. Om de thuiswedstrijd ontvang je met je eigen huishouden e-tickets naast elkaar.


Stappenplan kaarten bestellen ‘niet-huishouden’
Voor iedere thuiswedstrijd kunnen supporters een e-ticket bestellen die alleen die betreffende wedstrijd geldig is. Heb je voor de 1e wedstrijd een e-ticket besteld, dan heb je voor de eerstvolgende thuiswedstrijd het laatste recht van de seizoenkaarthouders om te bestellen. Dit doen we om te garanderen dat iedere seizoenkaarthouder even veel aanwezig kan zijn bij onze thuiswedstrijden.

 1. Log in via Mijn VVV;
 2. Als je ingelogd bent, kun je voor de wedstrijd een stoel kiezen en krijg je hiervoor een e-ticket;
 3. Supporters met een seizoenkaart op de Z-tribune hebben het eerste recht om een plaats uit te kiezen. Elke dag heeft een andere groep supporters de kans om een plaats te kiezen. Het schema vind je binnenkort terug op de website. Dit zorgt ervoor dat iedereen zo dicht mogelijk bij hun eigen plaats komt te zitten. 

Uiteraard heb je ook de mogelijkheid om je kaart te bestellen in onze Fanshop (wél volgens schema). Wij hebben er alles aan gedaan om onze Fanshop Coronaproof te maken. Je bent dan ook van harte welkom.

Iedere seizoenkaarthouder evenveel kans
Op bovenstaande wijze biedt VVV-Venlo al haar seizoenkaarthouders evenveel kans om een thuiswedstrijd te bezoeken. Dit plan wordt de komende weken verder uitgewerkt en zal tijdens de twee oefenwedstrijden die in De Koel gespeeld worden, uitgebreid worden getest.

Uiteraard heeft VVV-Venlo ook op facilitair gebied een aantal zaken moeten inregelen. Denk hierbij aan looplijnen, afstandsmarkeringen en het hanteren van timeslots. Tot die maatregelen behoort ook het rookvrij maken van Covebo Stadion - De Koel -. Dit in verband met het voorkomen van extra persoonsverplaatsingen in het stadion. Binnenkort volgt meer informatie over de genomen maatregelen om de verspreiding van Corona tijdens een wedstrijdbezoek te voorkomen.

Uitwedstrijden VVV-Venlo
Waar we tijdens de thuiswedstrijden onze eigen seizoenkaarthouders gelukkig voor een groot deel kunnen faciliteren, zitten we rondom de uitwedstrijden in een lastigere situatie. Met alle clubs in de Eredivisie hebben we namelijk de afspraak gemaakt, juist om de eigen seizoenkaarthouders te kunnen faciliteren, om zonder uitsupporters te spelen. Dit mede ook vanwege het verhoogd risico op verspreiding van Corona tijdens verplaatsingen van supportersgroepen. Het zal als VVV-supporter in de aankomende periode dan ook helaas niet mogelijk zijn om een uitwedstrijd van VVV-Venlo te bezoeken.

Een vreemde gewaarwording voor vele. Maar ondanks dat het vreemde tijden zijn, gaan we er samen een mooi én succesvol seizoen van maken!

Wij hopen op ieders begrip en danken onze trouwe fans voor de onvoorwaardelijke steun. 

Aankomende week komen we ook voor ons zakelijk netwerk met meer informatie over het toegangsbeleid tijdens wedstrijden in Coronatijd.

mf2