Menu

Top-Toernooien en Corona

vrijdag 13 november 2020

Corona heeft de wereld nog steeds in zijn greep en in het verlengde hiervan natuurlijk ook de PartnerToernooien van VVV-Venlo. VVV-Venlo organiseert deze internationale jeugdvoetbaltoernooien al decennialang in nauwe samenwerking met haar zeven lokale ToernooiPartners. Om precies te zijn vanaf 1991, toen de huidige ToernooiPartner Venlosche Boys aan de wieg stond van deze nog steeds succesvolle formule.

Door corona en zijn samenhangende maatregelen vonden in het kalenderjaar 2020 alle zeven Top-toernooien geen doorgang. Afgesproken werd met alle partijen om deze evenementen een-op-een door te zetten naar 2021.

Ondanks dat er nog steeds sprake is van een coronasituatie zijn de voorbereidingen voor 2021, de inmiddels 30e editie, reeds in volle gang. Dit alles natuurlijk met de nodige vraagtekens. Hoe ziet de wereld er komende zomer uit? Hoe kan en mag er omgegaan worden met hotels, groepsaccommodaties, gastgezinnen en het internationale reis- en vliegverkeer? Wat zeker belangrijk is; hoe stellen sponsors zich op? Dit alles weerhoud de lokale organisaties, in samenwerking met betaald voetbalorganisatie VVV-Venlo, er niet van om reeds stappen te zetten. De stip aan de horizon van deze crisis is helaas nog niet in zicht.

Op dit moment zijn er voor de editie 2021 op voorhand al contracten afgesloten met ongeveer 50% van het totale deelnemersveld. Hieronder zelfs nationale en internationale topclubs. Om er enkel te noemen; Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, Borussia Mönchengladbach, Anderlecht, Lille OSC, FC Midtjylland en Tokio Academy. Tot nu toe zullen zeven verschillende nationaliteiten op diverse velden in de regio aan de aftrap staan. Natuurlijk neemt ToernooiPartner VVV-Venlo deel aan alle toernooien en zullen sommige lokale organisaties en regionale selecties ook van de partij zijn.

Overzicht Top-toernooien: 23 mei; Venlosche Boys/U9, 5 en 6 juni; SV Blerick/U14, IVO Velden/U13 en SV Panningen/U11, 15 en 16 augustus; SHH Herten/U18, 28 augustus; Wittenhorst/U10 en 11 en 12 september; GFC’33 Grubbenvorst/U13.


Nog altijd geldt het gezamenlijke motto; “TopSport in uw eigen regio!”

mf2