Menu

Hunte trekt geelzwart opnieuw aan

donderdag 15 oktober 2020

Vleugelspeler Torino Hunte trekt het geelzwart van VVV-Venlo opnieuw aan. De 29-jarige Hunte speelde eerder drie seizoenen voor de Venlonaren. Dat deed hij van 2015 tot 2018. Nu tekent Hunte een overeenkomst voor één seizoen in Venlo, met een optie voor nog een extra seizoen. 

Hunte kwam in 2015 over van FC Eindhoven, waar hij twee seizoenen in het eerste elftal speelde. Voor de blauw-witten speelde hij 61 officiële wedstrijden. In Venlo kwam hij vervolgens in de navolgende drie seizoenen in totaal tot 102 wedstrijden in het geelzwart ( 16 doelpunten, 12 assists ), alvorens hij in 2018 de overstap maakte naar Almere City FC. In twee seizoenen speelde Hunte 39 officiële wedstrijden voor Almere, waarin hij 2 keer scoorde en 7 assists produceerde.

Het contract van de in Goirle geboren Nederlander met Surinaamse roots werd deze zomer met wederzijds goedvinden ontbonden. Hij trainde de afgelopen weken al mee met de selectie van Hans de Koning en sluit nu definitief aan.

De Goirlenaar over zijn terugkeer in Venlo: “Het is mooi dat ik weer bij VVV-Venlo terug mag keren. Dit is een club waar ik drie seizoenen lang met heel veel plezier heb gespeeld en waar ik een fantastische tijd heb beleefd. Ik ben nota bene kampioen geworden met VVV-Venlo. Dan is het heel mooi dat je hier een tweede kans krijgt. Daar ben ik de club dankbaar voor.”

Stan Valckx, Technisch Manager over Hunte: “Torino is een goede voetballer en een jongen die qua persoonlijkheid ook prima in de groep past. Mooi dat we hem kunnen toevoegen aan onze selectie. Hij is een speler met snelheid en een actie in de benen, die altijd zorgt voor dreiging. We heten Torino dan ook weer van harte welkom op het oude nest.”

mf2