Menu

Trouwe SCC houders op de O-tribune

maandag 28 december 2020

Marc ( 43 ) en zonen Thijn ( 10 ) & Mees ( 8 ): Trouwe seizoenkaarthouders op de oost-tribune.

De in Venlo wonende familie Buskes bestaat uit Marc en zijn beide zonen Thijn en Mees. Inmiddels gaan ze al drie jaar iedere wedstrijd mee met vader Marc die al bijna zijn hele leven betrokken is bij de club.

Marc had vanaf zijn achtste een seizoenkaart bij VVV. Aan het eind van zijn tienerjaren besloot hij met pijn in zijn hart de seizoenkaart op te zeggen. De reden daarvoor was dat Marc fanatiek handbalde bij Handbal Vereniging Blerick en het niet meer te combineren was: zijn handbalwedstrijden waren meestal tegelijk met de wedstrijden van VVV. Echter is hij de club altijd blijven volgen en ging hij geregeld naar het stadion. Nadat zijn oudste zoon Thijn interesse kreeg in voetbal en hij hem af en toe meenam, waren vader en zoon zo verkocht. Inmiddels gaat ook zijn tweede zoon Mees iedere wedstrijd mee. Daarnaast zal Puk, de jongste van het gezin, mogelijk snel aansluiten om samen de berg omhoog te fietsen.

Het handballen heeft hij inmiddels op een lager pitje gezet. Marc zegt hierover: “Waar het handballen eerst voor ging, is het nu VVV wat mijn voorkeur heeft in het weekend. Bij de handbalclub heb ik dan ook aangegeven dat als ze mij nog eens een keer nodig hebben, ze mij altijd mogen bellen, maar een bezoek aan VVV nu voorrang krijgt.’’

Vader Marc en zonen Mees en Thijn staan altijd op O2, achter de goal. “Op Oost heb je toch iets meer voetbalgevoel dankzij de staantribune.’’ De familie is dan ook trouwe supporter en ze hebben één gouden regel “We gaan geen seconde voor het laatste fluitsignaal naar huis.’’ Of het nu een overwinning of een nederlaag is, de spelers krijgen altijd applaus van de heren. De wedstrijddag begint bij de familie Buskes altijd met het verstoppen van snoepjes in de jaszakken. Vervolgens gaan ze samen met de broer van Marc en de neef de broer van Marc en de neef van Thijn en Mees. van Thijn en Mees samen op de fiets naar De Koel. Altijd ruim een half uur van te voren aanwezig. Waar Marc en zijn broer altijd samen de wedstrijd bekijken, staan de jongens helemaal voor aan de railing.

Op de vraag of Mees en Thijn niet liever naar Ajax, Feyenoord of PSV gaan kijken, reageren ze beiden dat een bezoek aan VVV veel leuker is. ‘’Je kunt hier veel dichter op het veld staan en de spelers bijna aanraken’’, aldus Mees.

Het absolute hoogtepunt van Marc bij VVV is de wereldberoemde sneeuwwedstrijd in 1987 tegen Ajax. Als tienjarige jongeman was dit dé wedstrijd die hem altijd is bijgebleven. “Als kleine jongen besef je dat dan allemaal nog niet zo, maar later besef je pas wat voor een historische wedstrijd dat was.’’

Van topwedstrijden in een kolkende Koel tot wedstrijden met amper 800 mensen op de tribune in de Eerste Divisie, Marc heeft het allemaal meegemaakt. “Het was af en toe wel afzien, vooral omdat het in die jaren niet altijd even goed ging met de club, dat deed me wel pijn. Ondanks dat de ploeg nu ieder jaar moet strijden voor handhaving, is het wel leuker nu de club in de Eredivisie speelt. Het is de laatste jaren geen attractief voetbal geweest, maar wel effectief voetbal. Als het niet mooi kan, dan maar lelijk, het gaat om de punten. Mooi voetbal is leuk maar het gaat ons er om dat ze die goal maar maken’’, aldus Marc, Thijn en Mees.

Nu ze vanwege het coronavirus niet in het stadion mogen komen, proberen ze toch altijd trouw de wedstrijd te bekijken. “We hebben geen FOX Sports abonnement maar proberen altijd wel ergens een livestream te vinden. Zo proberen we toch op de hoogte te blijven van de wedstrijd. Maar we hopen snel weer op O2 te mogen staan om de spelers aan te moedigen, we missen ze!’’ Wie weet samen met Puk.

mf2