Menu

Twee nieuwe RvC-leden en Strijdplan

dinsdag 1 juni 2021

Ondanks de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie is het VVV-Venlo er alles aan gelegen om de club, de selectie én de organisatie te versterken en met veel ambitie het nieuwe seizoen in te gaan. Met de selectie zullen Technisch Manager Stan Valckx, hoofdtrainer Jos Luhukay, zijn technische staf én scout Marc van Hintum zich de komende periode intensief bezig houden. Het versterken van club en organisatie is een taak voor Algemeen Directeur Marco Bogers, die daarin wordt ondersteund door de Raad van Commissarissen van de club.

Om aan kennis en slagvaardigheid te winnen, heeft VVV-Venlo de Raad van Commissarissen versterkt met twee kundige personen, die als betrokken partners al jarenlang aan de club zijn verbonden: Jeroen Oehlen en Peter Joosten. Beide commissarissen werden door de aandeelhouders op 3 mei jl. benoemd tijdens een aandeelhoudersvergadering.

Daarnaast is de club bezig met een nieuw strategisch strijdplan. Onderdeel daarvan is een voetbaltechnisch beleidsplan. Ten behoeve van dit alles wordt ook het reilen en zeilen van de club in de afgelopen seizoenen onder de loep genomen. De resultaten daarvan worden meegenomen in dit plan.

De nieuwe commissarissen Oehlen en Joosten, zullen samen met voorzitter Ineke Gutterswijk en de huidige commissarissen Ramon Testroote en Ger Bindels, toezicht houden op de uitvoering van het nieuwe strategisch strijdplan.

Jeroen Oehlen is 48 jaar en woonachtig in Tegelen. Hij is partner bij Boels Zanders Advocaten en daar specialist in ondernemingsrecht en fusies/overnames. Oehlen over zijn nieuwe rol in de RvC: “VVV-Venlo heeft een prachtige historie en een belangrijke maatschappelijke functie in de regio waar ik woon en werk. Op verzoek van de aandeelhouders treed ik graag toe tot de Raad van Commissarissen van VVV-Venlo. Ik kijk ernaar uit om mijn kennis en ervaring voor VVV-Venlo in te kunnen zetten in de functie van toezichthouder.”

Peter Joosten is 55 jaar en woont in Venlo. Joosten is managing partner van Corporate Finance bedrijf Aeternus. Daarvoor is hij jaren actief geweest als directeur van ING Limburg. Joosten zegt over zijn aanstelling: “Gedurende mijn hele carrière heb ik maatschappelijke functies vervuld omdat ik van mening ben dat je naast zakelijk acteren ook in de maatschappij moet investeren. Zo ben ik medeoprichter van de Venloop met acht andere bestuursleden en een periode daarna heb ik samen met zes andere bestuursleden als medeoprichter aan de basis gestaan van het hippisch centrum in Kronenberg. In dit kader zet ik mijn kennis graag in voor het opzetten van zaken, het verbeteren en structureren van organisaties en/of bedrijven. Net als Jeroen ben ik op verzoek van de aandeelhouders gevraagd om zitting te nemen in de RvC van VVV. Een stap die in 2021 gewoon heel goed en logisch voelde. Ik ben dan ook met bijzonder veel plezier ingegaan op dit verzoek en wil graag bijdragen aan een verdere uitbouw van de VVV-organisatie.”

Algemeen Directeur Marco Bogers van VVV-Venlo over de laatste ontwikkelingen binnen de club: “Nadat de degradatie daadwerkelijk een feit was geworden, hebben we gezamenlijk bepaald dat het opstellen en uitvoeren van een nieuw strategisch strijdplan wat ons betreft, naast de samenstelling van de selectie voor het aankomende seizoen, de hoogste prioriteit heeft. Wat dat betreft sturen we er dan ook op om bij aanvang van het nieuwe seizoen het plan klaar te hebben. De resultaten van de evaluatie van afgelopen seizoen zullen daarin worden meegenomen.

Het versterken van de Raad van Commissarissen is, net als het aantrekken van scout Marc van Hintum, een belangrijke stap in het plan. Met de nieuwe RvC-leden krijgen we verjonging én vernieuwing binnen de huidige Raad van Commissarissen. Jeroen Oehlen en Peter Joosten zijn mannen die vanuit hun zakelijk netwerk al diverse jaren aan de club verbonden zijn. Zij zullen, ieder vanuit hun eigen expertise, hun bijdrage leveren aan de op handen zijnde ontwikkelingen binnen de club. Overigens zal Ramon Testroote per 1 juli terugtreden uit de RvC. Voor hem zal een opvolger worden gezocht.”

 

mf2