Menu

Twee nieuwe spelers voor VVV

woensdag 25 juli 2018

Met de komst van twee nieuwe spelers krijgt de selectie van VVV-Venlo opnieuw een kwaliteitsinjectie. Dankzij het samenwerkingsverband met West Ham United komt de Noorse international Martin Samuelsen op huurbasis naar Venlo. Peter van Ooijen speelde vorig seizoen voor Heracles Almelo en sluit nu aan bij VVV-Venlo.

De 21-jarige Samuelsen wordt voor één seizoen door West Ham United verhuurd aan VVV-Venlo. De 1.89m lange speler kwam als 15-jarige terecht in de jeugdopleiding van Manchester City. Vervolgens belandde hij in de opleiding van West Ham United en werd hij om ervaring op te doen verhuurd aan Peterborough United en Blackburn Rovers. Afgelopen seizoen kwam hij uit voor Burton Albion in League One. Samuelsen speelde tot dusver twee interlands.

Samuelsen is een creatieve aanvaller, die uitziet naar zijn verblijf in Venlo. “Voor mij is VVV-Venlo een club die prima past in mijn ontwikkeling. De Eredivisie is voor iedere jonge speler een stap in de juiste richting. Als je het in de Eredivisie goed doet, is dat goed voor je reputatie als voetballer.” Manager Voetbal Stan Valckx is tevreden met de komst van Samuelsen. “Hij is de creatieve man die we zochten in de aanval. Absoluut een groot talent die zijn kans bij VVV-Venlo moet gaan grijpen.” Samuelsen traint vandaag al voor het eerst mee met zijn nieuwe teamgenoten.

De 26-jarige Peter van Ooijen begon met voetballen bij OJC Rosmalen en speelde van zijn achtste bij FC Den Bosch. Drie jaar later verkaste hij naar de jeugdopleiding van PSV. In Eindhoven speelde hij één keer in het standaardelftal en 25 wedstrijden bij Jong PSV in de toenmalige Jupiler League. Vervolgens speelde de middenvelder, die ook als rechtsbuiten kan spelen, in de Eredivisie bij Go Ahead Eagles en daarna drie seizoenen bij Heracles Almelo. De afgelopen voetbaljaargang speelde hij 23 wedstrijden op het hoogste niveau waarin hij eenmaal doel trof.

Van Ooijen had een gesprek met Stan Valckx en Maurice Steijn en had meteen een goed gevoel. “We zaten al snel samen te lachen. Dan krijg je vanzelf een positief gevoel. We hebben het ook over mijn rol gehad als middenvelder of spelend aan de rechterkant. Ik mag wel zeggen dat ik met overtuiging voor VVV-Venlo gekozen heb.” Ook voor VVV-Venlo is de keus weloverwogen geweest. Manager Voetbal Stan Valckx: “Peter is een ervaren speler die bewezen heeft goed uit de voeten te kunnen op diverse posities. We zijn zeer tevreden met zijn komst.” Van Ooijen tekent in Venlo een contract voor twee seizoenen.

Verder werd bekend dat de proefperiode van de Duitse Amerikaan Jerome Kiesewetter niet heeft geleid tot een contract. Ook Torino Hunte, die tijdens het trainingskamp meetrainde bij onze club om zijn conditie op peil te houden, krijgt geen nieuw contract in Venlo. Hij blijft voorlopig wel nog bij onze club meetrainen om zijn conditie op peil te houden.

 

mf2