Menu

Uitnodiging Bijzonder eredivisie

woensdag 3 juli 2019

100.000 Kinderen hebben in Nederland te maken met een beperking. Zij zitten bijvoorbeeld in een rolstoel, kunnen niet zien of hebben een syndroom. Zij staan vaak letterlijk en figuurlijk buitenspel. Terwijl het voor hen juist extra belangrijk is om te sporten, want sport versterkt je gezondheid, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen. En door samen te sporten leer je vriendjes en vriendinnetjes kennen, heel belangrijk voor een groep die bovengemiddeld vaak eenzaam is. Maar de sportparticipatie onder mensen met een handicap is laag.
Er zijn op dit moment ongeveer 4.000 kinderen die G-Voetbal beoefenen. Hoe cool is het dat deze kinderen de kans krijgen om mee te spelen in een van de allereerste G-voetbalcompetities ter wereld waarin profclubs een G-team afvaardigen? Hoe fantastisch is het voor hen om met trots het shirt te kunnen dragen van hun favoriete club ( VVV-Venlo) en op het veld tegen andere G-Teams uit de Eredivisie te vlammen?

Wat we willen bereiken?
De Bijzondere Eredivisie willen we als competitie een vanzelfsprekende plek laten krijgen binnen de profclubs van de Eredivisie. Voor deze G-voetballers zal hun grote droom uitkomen om te mogen voetballen voor een eredivisieclub. Zij worden de rolmodellen voor een grote groep gehandicapte kinderen en jongeren, en brengen ook voor hen de droom dichterbij.

De mogelijkheid om voor een eredivisieclub te spelen, en de aandacht hiervoor in het tv-programma (NPO) en de publiciteit daaromheen, moeten ervoor zorgen dat meer jongeren met een handicap G-voetbal gaan spelen. Op de lange termijn zal de impact zijn dat deze kinderen en jongeren met een handicap beter mee kunnen doen in onze samenleving. Door te sporten werken ze aan hun gezondheid, hun zelfredzaamheid en hun zelfvertrouwen. Ze maken vriendjes en leren sporters zonder handicap kennen. Kortom, ze leggen de basis voor de rest van hun leven – niet buitenspel maar midden in de samenleving.

VVV-Venlo
VVV-Venlo doet samen met haar maatschappelijke partner VIA VVV mee aan dit fantastisch project.
Er zijn 25 aanmeldingen en er zullen 12 deelnemers gekozen worden voor de selectie. Deze 12 deelnemers hebben op 21 aug. om 16.00u een officiële teampresentatie.

Programma 7 juli
10.30 Ontvangst en registratie
11.00 Welkomstwoord
11.15 Groepsfoto op het veld
11.20 Gezamenlijke warming-up
11.30 Start clinic ronde 1 3x 15min
12.15 Lunch
13.00 Start clinic ronde 2 3x 15min
13.45 Afsluiting
14.00 Einde dag

Voor meer informatie over het project kunt u contact opnemen met projectleider Lennie Wagemans via lwagemans@vvv-venlo.nl 

mf2