Menu

Uitreizende supporters

woensdag 31 juli 2019

Als VVV-Venlo moeten we het tijdens uitwedstrijden hebben van de massale support vanuit het uitvak. Onze spelers kunnen op vreemde bodem nét dat stapje extra zetten met een ‘twellefde man’ die als één blok achter het team staat. Als club willen we dan ook graag zoveel mogelijk (fanatieke) supporters meenemen naar iedere uitwedstrijd.

Uitreisreglement
Voor het bezoeken van de uitwedstrijden bestaat er een uitreisreglement. Onderdeel van dat reglement zijn afspraken over alcohol en ‘normaal gedrag’. De ervaring leert namelijk dat er in het verleden vaker misverstanden bleken te bestaan over dit soort zaken. Kleine akkefietjes met grote gevolgen die voorkomen kunnen worden.

Als club kunnen we het namelijk niet riskeren dat een bus met uitsupporters wordt teruggestuurd en we géén support vanuit het uitvak hebben.

Alcohol
Daarom willen we met het oog op de eerste uitwedstrijd van het nieuwe seizoen, op vrijdag 9 augustus in Rotterdam tegen Sparta, aandacht vragen voor onderstaande belangrijke zaken:

Wat betreft alcohol: Volwassenen drinken maximaal 2 blikken bier per rit (enkele reis). Als club vinden we dat minderjarigen géén alcohol drinken. Daar zal actief op gecontroleerd worden rondom de busreizen. Als minderjarigen met alcohol aangetroffen worden, zullen we als club passende maatregelen moeten nemen. Het spreekt voor zich dat we liever niemand zijn biertje willen ontnemen. Laten we er met zijn allen voor zorgen dat dat ook niet hoeft te gebeuren.

‘Normaal gedrag’
Onze collega-clubs ontvangen onze supporters vaak met veel vriendelijkheid. Het verwelkomen met een hapje of een consumptie in het uitvak getuigt van goed gastheerschap. Laten we dat goede gastheerschap respecteren. Stickers plakken, roken waar een rookverbod ingesteld is, het uitschelden van stewards of slaan op beplating en lexaanwanden is wat onze club betreft geen ‘normaal gedrag’. Als club vinden we het in dat geval ‘normaal’ dat we gaan sanctioneren. Ook dat doen we liever gewoon niet, want alle support is welkom!

Als we deze simpele gedragsregels in acht nemen, steunen we de ploeg én maken we er met z’n allen wederom een fantastisch Eredivisie-jaar van!

#SamenVVV

mf2