Menu

Uitstekende zaterdag voor jeugdteams

maandag 17 september 2018

Het was een succesvol weekend voor onze club. Niet alleen ons eerste elftal wist drie belangrijke punten te halen, ook onze O19, O17, O15 en O13 wisten hun competitiewedstrijden in winst om te zetten. Onze O12 nam het in een vierluik op tegen sterke tegenstanders en onze jongste jeugd wist een oefenwedstrijd tegen Fortuna Sittard met dubbele cijfers te winnen.

O19 doet goede zaken in Rotterdam
VVV-Venlo O19 heeft zaterdag in Rotterdam gewonnen van Alexandria'66 O19. "Voor rust hadden we vooral veel balbezit, maar we wisten nauwelijks kansen te creëren", zegt trainer Dominik Vergoossen. De rust werd bereikt zonder doelpunten. "Na rust hadden we veel meer diepte in ons spel. Hierdoor wisten we al vroeg na rust de scoren te openen." De geelzwarten wisten de wedstrijd uiteindelijk terecht met 0-2 te winnen. "In het vervolg moeten we z'n wedstrijd eerder op slot gooien. We scoren nu pas net voor tijd de tweede goal. Na rust hebben we wel geen kans meer weggegeven. Dat is een compliment waard aan de ploeg!"

Eerste competitiewinst voor O17
VVV-Venlo O17 heeft zich na de verliespartij in Breda goed gerevancheerd tegen FC Emmen O17. Trainer Jordy Reneerkens blikt terug: "We waren met momenten wat slordig aan de bal. Na de 1-0 verzuimen we het om de score uit te breiden. We wisten genoeg kansen af te dwingen." Uiteindelijk wisten de Venlonaren de voorsprong vast te houden en de eerste overwinning te behalen. "FC Emmen voerde in de tweede helft de druk op. Daardoor ontstond er in de omschakeling veel ruimte voor ons. Hier hebben we onvoldoende gebruik van gemaakt. Maar de overwinning was verdiend!"

O15 behaalt drie punten
VVV-Venlo O15 wist afgelopen zaterdag te winnen van DSO O15. "Ondanks dat we voor rust al een aantal keer gevaarlijk eruit kwamen, werd de wedstrijd na rust pas beslist", zegt trainer Jeroen Schepens. De Venlonaren gingen zonder doelpunten de rust in, maar wisten na rust de wedstrijd met 0-2 te winnen. "De tegenstander ging na onze doelpunten alles of niets spelen. Wij bleven goed compact verdedigen. De ploeg verdient hiervoor een compliment!"

O13 wint in eigen huis
VVV-Venlo O13 wist in eigen huis Alexandria'66 O13 te verslaan. "In de eerste helft hadden we moeite met het creëren van kansen, al was ons spel op eigen helft best aardig", blikt trainer Joeri Janssen terug. De Venlonaren wisten na een kwartier spelen in de tweede helft het winnende doelpunt te maken. "Na rust konden we steeds meer druk op de tegenstander zetten. Het tempo was hoger en we waren dreigender dan voor rust. We hebben geen kans meer weggegeven in de tweede helft."

O12 speelt vierluik tegen sterke tegenstanders
VVV-Venlo O12 speelde in Zeist een kwalificatie vierluik tegen FC Utrecht O12, FC Groningen O12 en NEC O12. Een sterk deelnemersveld in de kwalificatieronde voor de start van de competitie. "De jongens hebben met veel strijd en passie gespeeld en met vlagen goed voetbal laten zien", zegt trainer Maarten Hanssen. De Venlonaren wisten tegen NEC een gelijkspel te behalen. Van de overige twee tegenstanders werd verloren. "Helaas wist de tegenstanders onze slordigheidjes direct af te straffen waardoor we vaak achter de feiten aanliepen."

Jongste team haalt uit in derby
Het jongste team van de opleiding is de O10. Dit team bestaat uit spelers uit de leeftijd O9 en O10. Afgelopen zaterdag speelden de spelers van de O9 leeftijd een oefenwedstrijd tegen Fortuna Sittard O9. "Vanaf de eerste seconde hebben we veel strijd geleverd en keihard gewerkt. We hebben laten zien waartoe we tot in staat zijn", laat trainer Coen Aarts weten. De Venlonaren wisten met maar liefst 25-3 te winnen van de ploeg uit Sittard. "Ik heb heel veel mooie acties en doelpunten gezien. Dit is een heel mooi moment voor de jongens die pas net een aantal weken in de opleiding zitten."

Uitslagen Jeugdopleiding zaterdag 15 september:

Competitie:
Alexandria'66 O19 - VVV-Venlo O19      0-2
VVV-Venlo O17 - FC Emmen O17              1-0
DSO O15 - VVV-Venlo O15                          0-2
VVV-Venlo O13 - Alexandria'66 O13       1-0

Vierluik O12:
VVV-Venlo O12 - NEC O12                           5-5
VVV-Venlo O12 - FC Groningen O12        2-8
VVV-Venlo O12 - FC Utrecht O12              3-9

Oefen:
VVV-Venlo O9 - Fortuna Sittard O9       25-3

mf2