Menu

Update bezoek Chinese voetballers

dinsdag 13 november 2018

Ze zijn inmiddels alweer enkele weken in Nederland, het voetbalelftal met hun begeleiding uit China. Al vanaf het einde van september tot en met begin december verblijven de voetballers in Hotel Hegelsom in de gemeente Horst aan de Maas. Ze hebben de afgelopen periode al veel diverse activiteiten gehad en ze zijn nog zeker niet klaar met hun project. Meestal wordt de selectie vervoerd door de spelersbus van Munckhof waar ook groot de Chinese organisatie Beijing Sport University op te zien is.

Na vandaag zijn onze Chinese vrienden weer een ervaring rijker. De ochtendtraining stond namelijk onder leiding van niemand minder dan onze eigen Maurice Steijn en zijn technische staf. Voor de Aziaten natuurlijk een prachtige morgen. Na deze training bekeek het team ook nog even de training van ons eigen VVV-Venlo.

Naast al het harde trainen, voetbalt het team ook regelmatig hun wedstrijden hier in de Venlose omgeving. Volgende week staat bijvoorbeeld een oefenwedstrijd tegen Venlosche Boys op het programma en bovendien worden sommige Chinese talenten ook nog eens beloond. Twee spelers trainen aanstaande donderdag mee met VVV-Venlo O15, dit mede door hun keiharde inzet en goede prestaties.

Echter is het lang niet alleen maar voetbal dat de klok slaat. Morgen zullen de gasten cultuur gaan snuiven bij de Zaanse Schans en vrijdagavond zijn ze te vinden bij ‘Glow’ in de binnenstad van Eindhoven. Ook als het volgende week weer ‘Black Friday’ is gaan de Chinezen shoppen in onze Limburgse hoofdstad Maastricht.

Het avontuur nadert, helaas voor hen, toch zijn einde. Op 1 december staat er nog een leuke Sinterklaasactiviteit op de planning en op 6 december aanstaande keren de voetballers alweer terug huiswaarts.

mf2