Menu

Vacature bestuurslid VVV Foundation

maandag 12 oktober 2020

Gezocht: ‘Maatschappelijk betrokken, commercieel ingestelde sportliefhebb(st)er’ voor bestuursfunctie VVV Foundation

Algemeen bestuurslid met commerciële achtergrond en met maatschappelijk hart voor sport én de VVV Foundation

De VVV Foundation zet zich in voor maatschappelijke vraagstukken in de regio Venlo en omstreken. Door de kracht van betaald voetbalclub VVV-Venlo te benutten, leveren we een bijdrage aan een samenleving waarin iedereen kan meedoen, zijn óf haar talenten kan ontwikkelen en op een gezonde manier in het leven kan staan. We richten ons op mensen die extra hulp kunnen gebruiken op het vlak van gezondheid, talentontwikkeling, integratie en sociale cohesie. Juist in deze tijden is onze relevantie groot. 

De VVV Foundation is in het leven geroepen om de kracht van sport te koppelen aan maatschappelijke vraagstukken. Dit doen we met een hart voor sport, maatschappelijke betrokkenheid en zicht op zowel de belangen van de betaald voetbal organisatie als de non-profit en commerciële partners.

Het bestuur van de VVV Foundation (een aparte stichting, losstaand van de BVO) is op zoek naar een enthousiaste sportliefhebber, met een maatschappelijk hart en een commerciële inslag.  De afgelopen jaren heeft de VVV Foundation zich met name gericht op andere maatschappelijke organisaties en non-profit instellingen. De kracht van sport en maatschappelijke relevantie zijn echter ook heel waardevol voor het bedrijfsleven. Sinds december 2019 is de VVV Foundation, samen met de BVO VVV-Venlo, een nieuwe weg ingeslagen om deze twee werelden beter aan elkaar te verbinden. We zoeken dan ook uitbreiding binnen het bestuur en zijn op zoek naar iemand met een netwerk in de profitsector. 

Voor meer informatie over de VVV-Foundation, neem contact op met Stijn Vullings (svullings@vvv-venlo.nl óf 06-22942527 ), Manager MVO van VVV-Venlo.  Er is een visie en uitvoeringsdocument beschikbaar. Bij interesse willen de huidige bestuursleden je graag bijpraten.

Profielschets
- Netwerk in de regio (meerwaarde is grensoverschrijdend) in de profitsector;
- Maatschappelijk betrokken;
- Hart voor sport;
- Inzicht sport als middel is van belang voor maatschappelijke ondersteuning;
- In staat om doelstelling van VVV-Foundation uit te dragen;
- Financieel inzicht is een pré;
- Commercieel inzicht: bedrijfsleven verbinden aan maatschappelijk opgave;

 Het bestuur bestaat op dit moment uit vier personen . Het nieuwe bestuurslid zal wat kennis en netwerk betreft een aanvulling moeten zijn op de vier huidige bestuursleden. Maandelijks wordt er vergaderd in het stadion. Daarnaast zijn de contacten informeel. Met de BVO VVV-Venlo zijn korte lijnen.

Voor de duidelijkheid, de functie is onbezoldigd, maar levert veel energie en plezier op voor een maatschappelijk betrokken, commercieel sporthart!

 Hopelijk tot snel… in Covebo Stadion - De Koel -!

mf2