Menu

Van Bruggen tekent bij VVV-Venlo

maandag 28 mei 2018

Damian van Bruggen is tot een akkoord gekomen met VVV-Venlo over een contract dat hem voor de komende twee seizoenen verbindt aan onze club. Bovendien is er een optie voor een derde seizoen. Van Bruggen speelde vorig jaar op huurbasis in Venlo. Hij werd verhuurd door PSV, waar hij een aflopend contract had.

Van Bruggen, die momenteel vakantie viert, is blij met de overeenstemming, die mede werd bereikt door inspanningen van zijn zaakwaarnemer Mustapha Nakhli. “Ik heb toen ik met vakantie ging aan hem laten weten dat hij het maar rond moest maken. Ik ben hartstikke blij dat het is gelukt”, laat Van Bruggen vanaf zijn vakantieadres weten.

De club liet al in een vroeg stadium weten graag door te willen gaan met de verdediger, die ook inzetbaar is op het middenveld. “Daar sprak al meteen veel vertrouwen uit. En ik heb zelf ook een heel prettig gevoel bij deze club en deze spelersgroep. Bovendien had ik wel behoefte aan een stukje vastigheid, dus ik ben dik tevreden met mijn nieuwe contract bij VVV-Venlo.”

Waar Damian een tevreden man is, is ook de club in haar nopjes met de verbintenis die de Utrechter overeen is gekomen. Manager Voetbal Stan Valckx: “Damian heeft het afgelopen seizoen laten zien een geweldige aanwinst voor ons te zijn. We zijn dan ook blij dat we hem voor meerdere seizoenen vast hebben kunnen leggen.”

Eerder is de club er ook al in geslaagd het contract met sterkhouder Nils Röseler open te breken en te verlengen en ook doelman Lars Unnerstall staat komend seizoen nog onder de lat in Venlo.

mf2