Menu

Van Wolfsburg naar Venlo - John Yeboah

woensdag 30 oktober 2019

Terwijl de Eredivisie al een paar weken onderweg was, maakte John Yeboah de overstap van VFL Wolfsburg naar VVV-Venlo. Hij is door Wolfsburg voor één jaar uitgeleend aan de Venlose ploeg.
Voordat Yeboah de overstap maakte naar VVV-Venlo heeft hij van zijn periode bij VFL Wolfsburg erg genoten. “Ik heb met mijn eigen team een goed seizoen gedraaid en ik heb zelfs mijn debuut in het eerste elftal gemaakt.” Deze lijn wil hij dit seizoen graag doorzetten bij VVV-Venlo.

Door de overstap is Yeboah ook in Venlo gaan wonen, twee minuten vanaf het stadion om precies te zijn. Hij vindt het fijn om in het centrum van Venlo te wonen. “Venlo is een mooie kleine stad, ongeveer net zoals Wolfsburg is. Het enige verschil is dat de mensen hier vaker uit gaan en activiteiten ondernemen. Ik houd er wel van wanneer er zo'n sfeer in de stad heerst.”

Wanneer je een overstap maakt als speler naar een andere club, kom je in een volledig nieuwe spelersgroep terecht, maar ook daar had Yeboah weinig moeite mee. “Dat is voor mij geen probleem. Ik kon met iedereen meteen goed overweg. Er zijn natuurlijk altijd een paar spelers waar je wat meer mee omgaat. Voor mij zijn dat Jerome (Sinclair) en Haji (Wright).”

Yeboah koos er voor om een jaar bij VVV-Venlo te gaan spelen om meer wedstrijdervaring op te doen en zichzelf door te ontwikkelen. “Het is belangrijk om veel wedstrijden te spelen en dat kan ik hier bij VVV. Ik heb, sinds mijn komst naar Venlo, al vijf van de zes wedstrijden kunnen spelen.” Hij is wisselend positief en negatief over deze wedstrijden. “We hebben al goed voetbal laten zien, maar het is jammer dat we de laatste vijf wedstrijden op rij verloren hebben. Daarom wordt de wedstrijd zondag tegen Feyenoord een heel belangrijke voor ons. Ik hoop dat we dan weer eens kunnen winnen.” Yeboah weet echter nog niet of hij op tijd hersteld is om zondag mee te kunnen spelen.

In de planning zit dat Yeboah na dit seizoen weer terugkeert bij VFL Wolfsburg. Hij hoopt daar dan definitief zijn plek in de selectie én het eerste elftal te bemachtigen. Maar eerst ligt zijn focus volledig bij VVV-Venlo en zijn doelstellingen voor dit seizoen zijn duidelijk: “Ik wil zoveel mogelijk doelpunten maken en assists geven om op die manier zoveel mogelijk wedstrijden te winnen en er samen met het team voor te zorgen dat we met VVV in de Eredivisie blijven.”

mf2