Menu

VVV pakt drie punten in Velsen-Zuid

vrijdag 3 december 2021

VVV-Venlo heeft vrijdagavond drie belangrijke punten weten te pakken op bezoek bij Telstar. In Velsen-Zuid begonnen de Venlonaren sterk en kwamen ze op voorsprong via Mitchell van Rooijen. Na rust verliep het een stuk moeizamer voor VVV, dat tien minuten na rust de gelijkmaker tegen kreeg. Gelegenheidsaanvoerder Brian Koglin besliste de wedstrijd een kwartier voor tijd echter alsnog in het voordeel van VVV, waarna invaller Yahcuroo Roemer de eindstand op het scorebord zette: 1-3.

VVV begon voor het eerst dit seizoen met Sven Braken én Erik Sorga in de basisopstelling. Daarmee koos trainer Jos Luhukay, die niet kon beschikken over de geblesseerde Danny Post, voor veel aanvallend ingestelde spelers, want ook onder meer Joeri Schroijen en Levi Smans stonden net als de afgelopen wedstrijden aan de aftrap. Niet alleen de opstelling van VVV was aanvallend, ook de openingsfase van de Venlonaren was zeer aanvallend. In de eerste vijf minuten werden er maar liefst drie grote kansen gecreëerd. Mitchell van Rooijen was de eerste VVV-speler die gevaarlijk was na een goed aangesneden vrije trap van Smans. De middenvelder gleed de bal tegen de paal en was zo dus dicht bij de openingstreffer. Kort daarna was het Sorga die VVV bijna op voorsprong zette. Op aangeven van Simon Janssen kopte hij de bal goed richting het doel, maar Telstar-doelman Abdel Mounaim El Ouazzane redde knap. Uit de corner die daarop volgde, was er een goede kans voor de van een schorsing teruggekeerde Brian Koglin, die over het vijandelijke doel kopte.

Van Rooijen bezorgt VVV verdiende voorsprong
Een doelpunt bleef in de eerste minuten dus nog uit, maar het begin van VVV was veelbelovend. Die sterke start zette de Limburgers door en dat resulteerde na een kwartier in een verdiende voorsprong. Uit de derde goede hoekschop van Smans zette Van Rooijen VVV op 0-1. Tegen FC Eindhoven deed de middenvelder het nog met het hoofd, maar dit keer werkte hij de bal met de voet op fraaie wijze in het doel. Daarmee zorgde van Rooijen voor een flinke opsteker voor de bezoekers, maar tien minuten later kreeg VVV een tegenvaller te verwerken. Doelman Delano van Crooij kwam hard in botsing met de maker van de 0-1 en moest zich laten vervangen door Lukas Zima. Na dat moment kreeg VVV het iets lastiger en werd Telstar ook een aantal keer gevaarlijk. Vlak voor rust doken ook de Venlonaren nog gevaarlijk op voor het vijandelijke doel via Schroijen en Van Rooijen, maar het bleef in de eerste helft bij één doelpunt.

Koglin en Roemer beslissen duel
Na de onderbreking was het Telstar dat sterk begon en Zima direct testte. De doelman kon simpel redding brengen, maar het was wel een waarschuwing voor VVV dat het bij de les moest blijven. Ondanks die waarschuwing ging het in de 55ste minuut toch mis. Uit een corner kwam Telstar op gelijke hoogte via Ozgur Aktas. Vervolgens viel er lange tijd weinig te genieten in het BUKO Stadion, totdat Brian Koglin VVV weer op voorsprong zette. De Duitser, die bij afwezigheid van Post de aanvoerdersband droeg, twijfelde geen moment toen de bal na een corner voor zijn voeten kwam en schoot zijn ploeg met een heerlijke poeier op 1-2. Na dat doelpunt was de taak duidelijk voor VVV: de drie punten over de streep trekken. Er waren nog wel wat hachelijke momenten voor het doel van Zima, maar de Limburgers hielden stand en pakten zo drie belangrijke punten. Nadat Telstar-doelman Ouazzane meeging met een corner maakte invaller Yahcuroo Roemer het Venlose feestje zelfs compleet door de 1-3 in een leeg doel binnen te schieten. Daarmee zorgde de aanvaller, die deze week zijn contract verlengde tot medio 2024, voor het slotakkoord in Velsen-Zuid.

Telstar – VVV-Venlo: 1-3 ( 0-1 )
Scheidsrechter: Pérez
Gele kaart: De Boer ( VVV-Venlo) , Aktas ( Telsar) 
15. 0-1, Mitchell van Rooijen.
55. 1-1, Ozgur Aktas.
75. 1-2, Brian Koglin.
92. 1-3, Yahcuroo Roemer.

Opstelling Telstar: Abdel Mounaim El Ouazzane; Ozgur Aktas, Roman Tugarinov, Anthony Berenstein ( 79. Yael Liesdek), Yassine Zakir; Sven van Doorm, Roscello Vlijter, Niels van Wetten; Rein Smit ( 79. Gyliano van Velzen), Glynor Plet, Cas Dijkstra (Ozan Kökcü).

Opstelling VVV-Venlo: Delano van Crooij ( 30. Lukas Zima); Tobias Pachonik, Stan van Dijck, Brian Koglin, Simon Janssen; Mitchell van Rooijen, Kees de Boer, Levi Smans ( 64. Wassim Essanoussi), Joeri Schroijen ( 75. Aaron Bastiaans); Sven Braken, Erik Sorga ( 64. Yahcuroo Roemer).

 

mf2