Menu

Voor altijd VVV-Venlo OldStar’

dinsdag 24 november 2020

Sjraar Sieben is 75 jaar en inmiddels al zes jaar trots en volwaardig lid van de VVV-Venlo OldStars. Sjraar heeft de OldStars ieder jaar zien groeien. Waar hij zes jaar geleden nog met zo’n tien leden iedere week samenkwam zijn dit er inmiddels al bijna 40. Sjraar is een echte voetballiefhebber. Hij heeft tot aan zijn 60e levensjaar gevoetbald. Door z’n lichamelijke conditie werd het steeds moeilijker om te kunnen doen waar hij zoveel van houdt: voetbal.

Sjraar heeft destijds een tijdje stil gezeten maar kwam toen in aanraking met de VVV-Venlo OldStars. De voetbalclub VVV-Venlo had een ontzettende aantrekkingskracht op hem. Hij heeft zich in de eerste plaats dan ook puur voor het voetbal aangemeld, echter vindt hij het sociale aspect tegenwoordig net zo belangrijk. “Voor velen is dit een uitlaatklep, een gezellige manier van bij elkaar komen waar voetbal centraal staat. Op een wat oudere leeftijd krijg je natuurlijk sneller last van blessures en kun je niet altijd meedoen”, dat weerhoudt Sjraar er niet van om toch altijd aanwezig te zijn. “Het is ook gewoon gezellig om met de hele groep iedere week weer bij elkaar te komen. Het heeft effect op je humeur en je gezondheid”. Het motto van Sjraar luidt dan ook: ‘’Hoe dan ook, gewoon aanwezig zijn!’’ Sjraar vertelt ook dat er leden zijn die afhankelijk zijn van VVV-Venlo OldStars: “Zij hebben bijvoorbeeld geen hechte familieband meer, hebben geen vriendenkring meer om zich heen of hebben simpelweg weinig uitlaatkleppen”. De wekelijkse bijeenkomst met VVV-Venlo OldStars is dan ook écht iets waar naar uitgekeken wordt.

Door de Corona maatregelen kunnen er helaas geen fysieke bijeenkomsten meer plaatsvinden en zijn wij overgestapt naar een online alternatief. Sjraar vindt het online alternatief een geweldig initiatief. Zo behoudt hij structuur en blijft hij in een bepaald ritme op de woensdagochtend. Ook vindt hij het natuurlijk fijn om in contact te blijven met de andere leden van VVV-Venlo OldStars. Hij hoopt dat er steeds meer ouderen over de drempel durven te stappen om deze online bijeenkomst bij te wonen.

Sjraar vertelt dat hij tot zijn laatste snik bij VVV-Venlo OldStars betrokken wil blijven. Hij voelt zich nog ontzettend fit. Mocht zijn gezondheid zich verslechteren door bijvoorbeeld blessures wil hij net zo goed nog steeds de bijeenkomsten bij blijven wonen!    

mf2