Menu

Verlies in Drenthe #emmvvv

zaterdag 7 maart 2020

Ook in speelronde 26 van de Eredivisie mochten we weer de lange reis richting het Noorden maken. Na uitwedstrijden in Friesland en Groningen was nu de provincie Drenthe aan de beurt. In Emmen, op De Oude Meerdijk, stond de wedstrijd tegen de plaatselijke FC of het programma. Het verschil in punten voorafgaand aan de onderlinge strijd was 1 punt, in het voordeel van de thuisploeg. Dat het een lastige avond zou worden, wisten we al van tevoren. De Drentenaren hadden namelijk in de competitie al sinds augustus vorig jaar niet meer verloren in eigen huis. Bij VVV-Venlo keerde Peter van Ooijen terug in de wedstrijdselectie, hij starte nog niet in de basis waardoor Haji Wright de voorkeur kreeg om in de aanval te starten.

In het begin van de wedstrijd bleef het gevaar aan beide kanten uit. Na een kwartier was daar De Leeuw voor de thuisploeg met de eerste kans van de wedstrijd. Hij schoot de bal gevaarlijk recht voor het doel van Kirschbaum langs. Na deze waarschuwing probeerde VVV-Venlo richting het doel van Emmen te voetballen. Zo kwam onder andere John Yeboah tot twee maal gevaarlijk in de zestien van de tegenstander. Helaas had dit weinig succes en stuitte hij op de verdediging van de thuisploeg. Ook een goed opgebouwde aanval ging helaas over de lijn. Toch was het Emmen met de gevaarlijkste kansen van de wedstrijd. Zo moest Kirschbaum tot enkele keren goed redden om de voorsprong van de thuisploeg te voorkomen. Net voor rust leek daar dan toch nog een kans voor VVV te komen. Yeboah probeerde de combinatie met Opoku te zoeken, maar dit resulteerde in niet meer dan een doeltrap voor de thuisploeg. Beide ploegen gingen met een brilstand de rust in.

In de tweede helft leek het spelbeeld dezelfde kant op te gaan. Al snel kwam daar uit het niets het doelpunt van de thuisploeg. In de 47ste minuut was het Laursen die de bal aangespeeld kreeg, eerst naar de grond ging en daarna alsnog de bal achter Kirschbaum wist te krijgen. Hierdoor moest VVV het spel gaan maken om nog een tegentreffer te creëren. Dit brak VVV-Venlo op en resulteerde enkele minuten later in de tegenaanval in de tweede treffer voor de Emmenaren via de voet van Kolar. Tijdens deze aanval ging ook Christiaan Kum naar de grond. Hij bleek niet verder te kunnen en moest vervangen worden door Roy Gelmi. Trainer Hans de Koning probeerde er nog een wedstrijd te maken door een aanvallende wissel toe te passen, maar ook dat hielp niet. Snel na de wissel volgde alweer het derde doelpunt voor de thuisploeg. In het slot van de wedstrijd was het vooral Emmen dat nog kansen kreeg op een vierde treffer, maar die bleef uit.

Helaas is hiermee onze ongeslagen reeks voorbij. Volgende week spelen we weer een thuiswedstrijd in ons eigen Covebo Stadion - De Koel -, daar zal mede-koploper AZ op bezoek komen. Kunnen we ook tegen de Alkmaarders punten pakken?

FC Emmen - VVV-Venlo 3-0 ( 0-0 )
Laursen 49’, 1-0, Kolar 56’, 2-0, Laursen 74’, 3-0
Scheidsrechter: Siemen Mulder
Gele kaarten: Röseler (VVV-Venlo)
Toeschouwers: 8.100

Opstelling FC Emmen: Telgenkamp, Bijl, Araujo, Heylen, Burnet ( 85’ Veendorp), Ben Moussa, Pena, Chacon, Laursen ( 83’ Janssen), De Leeuw ( 22’ Adzic), Kolar

Opstelling VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik, Röseler, Kum ( 60’ Gelmi), R. Janssen ( 73’ Sinclair), Bruns, Post, Opoku, Wright ( 77’ S. Janssen), Darfalou, Yeboah

mf2