Menu

Verlies in Tilburg ( 1- 0 )

zaterdag 21 september 2019

In Tilburg stond het duel op het programma tussen de nummers 8 en 9 van de Eredivisie. Waar VVV-Venlo afgelopen weekend knap 3 punten kon bijschrijven in het thuisduel tegen FC Groningen en hoopte op een mooi vervolg, liep Willem II tegen een 4-1 nederlaag aan in Almelo. De thuisploeg wilde het dus koste wat kost goedmaken met haar eigen fans.

Dit lieten ze echter niet blijken op het begin van de wedstrijd. Het was juist VVV-Venlo dat de aanval opzocht. Al snel wist de Tricolores hier snel op te anticiperen en richting het doel van Thorsten Kirschbaum te voetballen. Onder andere Nunnely kwam er voor Willem II gevaarlijk uit. VVV-Venlo probeert wat terug te doen met een voorzet van Yeboah. Zijn voorzet wordt door Heerkens gevaarlijk terug gekopt op Wellenreuther die de bal net voor de doellijn klem weet te pakken.

Na 20 minuten kwam er opnieuw een speler van Willem II voorbij aan de verdediging, Vrousai werd door Christiaan Kum onderuit gehaald waarna scheidsrechter Dieperink niets anders kan doen dan de bal op de stip leggen. De penalty van Pavlidis werd in eerste instantie door Kirschbaum mooi uit de linker onderhoek gehaald. Maar omdat hij de bal loslaat, kon diezelfde Pavlidis de bal alsnog in het doel schieten. 

Na de tegentreffer probeert VVV-Venlo zich snel te herstellen. Met onder andere een schot van Evert Linthorst dat over het doel gaat, probeert de ploeg de gelijkmaker te maken. Echter is het Willem II met de beste kansen in de eerste helft, opnieuw komt Vrousai in de zestien aan de bal maar zijn inzet vliegt over het doel. Net voor rust probeert Willem II alsnog de voorsprong te verdubbelen met een uithaal van Köhlert maar Kirschbaum weet opnieuw de bal uit het doel te houden. Met een 1-0 op het scorebord is het rust.

Het is Willem II dat de dienst uit maakt in het begin van de tweede helft. Met onder andere een gevaarlijke voorzet op Nunnely en twee schoten van Pavlidis en Vrousai weet de thuisploeg alsnog bijna op 2-0 te komen. Na een uur spelen probeert VVV-Venlo weer de bal richting het doel van Wellenreuther te krijgen. Mede doordat Danny Post te makkelijk gaat liggen komt de ploeg van Robert Maaskant niet tot een schot.

Na de invalbeurt van Wright en Sinclair wordt VVV-Venlo steeds gevaarlijker. Inmiddels is het duidelijk dat de 3 punten niet meer haalbaar zijn en in een allerlaatste offensief proberen de Venlonaren er nog een gelijkspel uit te slepen. Ook in de extra tijd gaat Kirschbaum nog mee tijdens een corner, maar ook dit heeft weinig effect.

Volgende week weer een thuiswedstrijd, dan is SC Heerenveen te gast in Covebo Stadion - De Koel -.

Willem II - VVV-Venlo 1-0 ( 1-0 )
Pavlidis ’22, 1-0
Scheidsrechter: Rob Dieperink
Gele kaarten
: Wellenreuther ( Willem II ), Post ( VVV-Venlo )
Toeschouwers: 13227

Opstelling Willem II: Wellenreuther, Heerkens, Holmén, Peters, Nelom ( ’79. Nieuwkoop), Saddiki, Vrousai, Llonch, Nunnely ( ’83. Kabangu), Pavlidis, Köhlert ( ’58. Ndayishimiye).

Opstelling VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik, Röseler ( ’71 Wright), Kum, Scheimann, Post, Linthorst, Cattermole, Yeboah ( ’86. Neudecker), Soriano, Van Ooijen ( ’76. Sinclair).

mf2